~Ioan Miclău: „Trăirea în viitor şi semnul arhetipal prins în cartea lui Artur Silvestri (fragmente)

Noi fiintele omeneşti ne bucuram spiritual de o libertate pe care nu reusim sa o stapanim in deplinatate.. Cred ca e vorba de acea libertate care da spiritului demnitatea de fiinta inteligenta, de fapt e singura libertate care depinde de noi, de fiecare. Ar mai fi de spus, si asta nu e putin, ca intre libertatea de demnitate a spiritului nostru, si libertatile sociale ce impun reguli si responsabilitati exista un adevarat univers de problematici, unele naturale, altele si acestea in majoritate, sunt de fapt subiective.

………………………………………………………………………………………………………………..

In aceasta situatie, o reasezare a libertatii e necesara, pe langa cea a constrangerii, cea prin educatie morala si a cumpatarii, a reinstalarii iubirii intre oameni, si in final necesitatea unor oameni care sa implineasca aceste binefaceri, si au prin har si inteligenta echilibrata capacitatea a vedea in viitor, a traii in viitor prin indemnurile de umanitate aduse prezentului.

Acesti oameni desigur ca sunt de dorit, iar azi iata, avem la cârma acestor idealuri un daruit de Dumnezeu, Profesorul Artur Silvestri. Cu ce s-a prezentat in fata noastra acest Om de mare suflet romanesc? Despre ce ne vorbeste?

Da, despre iubirea dintre noi oamenii, despre credinta in Dumnezeu si Neamul caruia apartinem, numindu-ne a fi purtatorii semnului arhetipal al acestui Neam Dacic-Romanesc ce vine din vremi imemorabile. Ne-a adus frumusetea gandurilor asezate in cartile sale, care vor ramane o comoara vie, caci oamenii traiesc prin faptele lor.

Se cuvine din respect a prezenta cateva din cartile valoroase ale acestui mare carturar roman, care arde ca o flacara luminoasa in inima neamului sau romanesc!

“Semne si peceti – sapte lectii despre “originimi”.

“Arhetipul calugarilor sciti”.

“Memoria ca un concert baroc” Vol.I.II.III.

“Pastor Magnus”

“Romania in anul 2010 – o pagina de piata imobiliara”

“Modelul “Omului Mare: Antonie Plamadeala”.

“Vremea seniorilor – Scrisori de altadata de la ierarhi si carturari bisericesti”.

“Documente de constiinta colectiva”- concepute si oranduite de Artur Silvestri”

“Zoe Dumitrescu Busulenga – Opera incoronata”

“Intermundii – vise despre forme si culori”

“Marturisire de Credinta Literara” Vol.I.II –Scrisul ca religie la romani”.

“Cuvinte pentru Urmasi – “Modele” si “exemple” pentru Omul Roman”.

“Inteleptul din America – Alexandru Nemoianu – opera in analize si exegeze”.

La acestea se adaugă „Publicatii virtuale pe internet – peste 100”, ce leaga romanitatea de pretutindeni”.

Exista acum in planul Domniei Sale publicarea cartii dlui.Ben Todica din Australia. (De la arhiva Bibliotecii “Mihai Eminescu”- Cringila, N.S.W- Australia))

Din aceste carti daruite de Dl. Prof.dr. Artur Silvestri, care desigur nu reprezinta totalul prodigioasei sale opere, totusi suficiente a realiza un fundament al gandirii despre viata si conditia noastra ca fiinta in aceasta lume, al valorilor crestine in restabilirea iubirii intre oameni, a restabilirii armoniei intre acea libertate naturala a ego-ului nostru spiritual si libertatile existentiale sociale in societatile omenesti!”

IOAN MICLAU – AUSTRALIA