~„O ţară subordonată „

„O ţară subordonată unor reguli «centralizate» altundeva decât România“

Am citit ceeace prof. A.N. Rugina expune ca o teorie „salvatoare” in privinta Romaniei. Am mai citit un dialog al D-sale cu prof. Deaconu si am incercat sa analizez „actualitatea” punctului de vedere a lui Anghel Rugina.
Daca in primii ani ai deceniului -90 (deci sfirsitul sec.XX), teoria D-lui Rugina ar fi avut vreo actualitate in conceptia economica pragmatica romana, ca sa nu amintesc practibilitatea implimentarii unei doctrine noi, acum, in era „vasalitatii” Romaniei imperiului UE, teoriile D-lui Rugina sunt complet lipsite de importanta.
Dl. Rugina, care traieste in USA, se pare ca nu este bine informat de felul in care UE lucreaza „constitutional” si „economic”. Romania nu mai este o tara libera, care poate decide independent dezvoltarea economica si chiar social-politica „CENTRU-PERIFERIE” sau de alta natura, ci este subordonata unor reguli „centralizate” altundeva decit Romania.
Si chiar daca nu ar fi UE, Romania trebuie sa treaca prin caosul decadentei morale si spirituale al unei natii „desfrinate”, in care imbogatirea personala, lipsa de compasiune si de identitate nationala , domina cugetul si spiritul romanului. Va trece mult timp pina cind lucrurile se vor schimba si pina atunci Dl. Rugina, eu si tu, si altii ca noi , vor fi spectatori la o piesa absurda de teatru.

DIMITRIE GRAMA, Danemarca