pr. Constantin Stroilescu: „Învierea lui Hristos văzând“

Invierea Mantuitorului Nostru Isus HristosHristos a inviat!
„Invierea lui Hristos vazand, sa ne inchinam Sfantului Domnului Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam, Hristoase, si Sfanta Invierea Ta o laudam si o slavim; ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam sfintei Invierii lui Hristos, ca, iata, a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a stricat.”
„Inviind Iisus din mormant, precum a zis mai inainte, ne-a daruit viata vesnica si mare mila.”
Cuvintele acestor cantari frumoase, care se repeta in fiecare duminica la slujba utreniei, praznuind astfel saptamanal Invierea lui Hristos, sa ne fie calauza pe drumul vietii, spre mantuire.
Sa se trezeasca in noi, in sufletele noastre, acea prietenie fata de Dumnezeu care sa ne dea putere sa mergem in fiecare duminica si sarbatoare la Biserica, sa vorbim cu Dumnezeu prin rugaciune, sa-i ascultam cuvintele din Sfanta Evanghelie, sa le transpunem in viata prin faptele cele crestinesti.
Sa ne intampinam prietenii si cunoscutii cu salutul pascal „Hristos a inviat!” pana la sarbatoarea Inaltarii Domnului, ca Hristos s-a aratat prietenilor Lui vreme de 40 de zile, incredintandu-i de Invierea Sa si bucurandu-i, iar prietenii Lui au dus si altora vestea aceasta buna. >>>>

Reclame
Publicat în noutăţi. Comentarii închise la pr. Constantin Stroilescu: „Învierea lui Hristos văzând“