Vasile I. Zărnescu: „Necesitatea reîntregirii României“

vasile-i-zarnescu_cv-2thumbnailEvenimentele petrecute la Chişinău după alegerile din 5 aprilie a.c. – nefericite, pe de o parte, dar dătătoare de speranţă, pe de altă parte –, fac oportună republicarea articolului de faţă, care, într-un fel, a anticipat necesitatea istorică de a se repara injustiţia căreia i-a căzut victimă România după Al doilea Război Mondial, actuala Republică Moldova fiind una dintre consecinţele pactului contra-naturii comis de trioul Roosevelt-Churcill-Stalin.

*

Procesul început, pe 2 septembrie, la Haga, de România contra Ucrainei, având drept obiect contestarea abuzurilor comise de către Ucraina privind statutul Insulei Şerpilor – cedată neîntemeiat Uniunii Sovietice de către trădătorul Eduard Mezincescu –, mă îndreptăţeşte să republic articolul de mai jos, care a fost tipărit în revista SANTINELA, nr. 15, aprilie 2007, pag. 11, întrucât este la fel de actual.

***

Rusia încă se mai luptă cu Mareşalul Antonescu

„Moscova îşi exprimă totala surprindere în legătură cu recenta decizie a Curţii de Apel Bucureşti de a-l reabilita pe Ion Antonescu – «dictator fascist şi criminal de război, care s-a aflat la cârma României în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial», a declarat, ieri, pentru RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Mihail Kamanin, citat de Rompres. Potrivit oficialului rus, «decizia Curţii de Apel române nu poate fi percepută altfel decât ca o ofensă adusă victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial sau o tentativă de revizuire a rezultatelor acestei conflagraţii şi o încercare de a uita lecţiile războiului“. (…) >>>>

Reclame
Publicat în noutăţi. Comentarii închise la Vasile I. Zărnescu: „Necesitatea reîntregirii României“