Mariana Gurza: „Buna ziua, Bade Ioane“

MARIANA GURZA (noua2) fkipAparitia volumului “Buna ziua, Bade Ioane!”, editura “Cuget Romanesc, apartinand scriitorului Ioan Miclau, certifica inca odata pozitia autorului, iubitor de limba si de neam.

“Limba romaneasca este pretioasa daruire, roditoare vesniciei reinvierii de neam, de popor, daruita de Dumnezeu”.

Emotionanta este aceasta carte inedita dedicat Acad.Prof.Dr.Artur Silvestri, “geniul nascut din geniul neamului sau romanesc”.

Structurata in sase capitole, autorul incearca o diversificare tematica pornind de la articole, studii, proza, versuri, cugetari.Paginile sale ne duc cu gandul la Sadoveanu prin limba folosita plina de autenticitate.

Ne atentioneaza inca de la inceputul cartii : “Sa nu neglijam izvoarele folclorice si pe acestea sa le sfintim!”

Taranul roman are un loc aparte in sufletul scriitorului. Interesul pentru societatea romaneasca a ramas viu, chiar daca este departe de tara. Ingenuncheaza in fata celui ce munceste pamantul, azi atat de oropsit.”De la observatie directa la rationament” reuseste sa faca o radigrafie societatii romanesti, cu bune si rele, cu multa amaraciune.

Desi nu are pretentia de a fi “filozof “,studiile autorului  ne arata  ca in termeni generali, filosofia sa este studiul critic, speculativ sau analitic al exteriorului şi interiorului în plus faţă de studiul reflectiv asupra metodei de studiere a unor asemenea subiecte. Da, “utopiile trebuiesc taiate, nu capetele oamenilor”. >>>>

Anunțuri
Publicat în noutăţi. Comentarii închise la Mariana Gurza: „Buna ziua, Bade Ioane“