Lucian Marina: Festivalul internaţional „JOC ROMÂNESC Jatcoviţa 2010“ în Timocul sârbesc

Au trecut două săptămâini de când în timocul sârbesc sau întrunit la o măreaţă sărbătoare conaţionalii din Banatul istoric, din Banatul de sud, din Voivodina şi cei din Ţara-Mamă, România din judeţele Arad, Timiş şi Mehedinţi, împreună cu fraţii lor români din Sudul Dunării, din Timocul sârbesc şi bulgăresc.

Au trecut două săptămâini şi, acum, odată ce impresiile s-au cristalizat, trăirile emoţionale imortalizat, încă se mai povesteşte şi la nord şi la sud de Dunăre de acestă sărbătoare.

Sâmbătă şi duminică, 10 şi 11 iulie 2010, în satul Jâtcoviţa, din comuna Golumbăţ, din Serbia de Răsărit a avut loc ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional de Folclor ,,Joc Românesc – Jâtcoviţa 2010“.

Organizatorii acestei prestigioase manifestări internaţionale, patronate de Consiliul Naţional al Românilor din Serbia, sunt Iniţiativa Culturală a Românilor din Serbia de Răsărit şi Societatea de Limba Română din Voivodina, respectiv Comunitatea Locală Jâtcoviţa cu inimoşii săi locuitori, – români care-şi păstrează cu sfinţenie tradiţiile în frunte cu primarul Dragan Ilici. >>>>

Reclame
Publicat în noutăţi. Comentarii închise la Lucian Marina: Festivalul internaţional „JOC ROMÂNESC Jatcoviţa 2010“ în Timocul sârbesc