Octavian Nestor: „Despre Paul Leu,un valoros scriitor al diasporei“

Scriitorul româno-american Paul C. Leu s-a născut la 26 iunie 1927, în satul Cârja de Sus, comuna Murgeni, judeţul Vaslui, România. După absolvirea şcolii primare din satul natal, în 1939, a fost admis la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, din Vaslui şi-a continuat studile medii la Liceul “B. P. Hasdeu” din Chişinău si le-a terminat la Şcoala Normală “Vasile Lupu”, din Iaşi, iar între 1950-1954 a frecventat şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi, obţinând calificativul Foarte Bine.

Din septembrie 1949 şi până în iunie 1996, Paul Leu a funcţionat, ca profesor, la :şcolile elementare din Cârja de Sus, Vaslui, Arbore-Centru, Suceava, Liceul Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Liceul “Ştefan cel Mare” din Suceava şi, ca profesor asociat, la Facultatea de Filologie a Universităţii “Ştefan cel Mare”, din municipiul Suceava etc.

După moartea primei soţii, Cornelia, în februarie 1996, prof’. Paul Leu a plecat la fiica sa, Cecilia, care locuia în Miami, Florida, Recăsătorindu-se cu o americancă, Magdalena, în 2000, şi-a schimbat reşedinţa în Kenmore, Washington, unde locuIeşte şi în prezent. >>>>

Anunțuri
Publicat în noutăţi. Comentarii închise la Octavian Nestor: „Despre Paul Leu,un valoros scriitor al diasporei“