~În Biserică stăpânesc trotkiştii??? Pesemne, căci iată ce zice un „analist militar”bine informat “; „abia acum Revoluţia din 1989 a ajuns şi în Biserică“

Luni, 10 septembrie, la un post de televiziune ce parea moderat trei personaje din scoala noua de ziaristi facuti pe puncte (o juna tunsa tifos, un cotei ras in cap si tare in falci si un play-boy din categoria agentilor James Bond) au tabarat pe un preot, destul de bine echipat in polemica de presa care, intre altele, i-a mai si invatat cate ceva pe micii ignoranti macar primele litere din abecedarul de lecturi pe teme bisericesti. Dar tot degeaba.Intre numeroasele aiureli debitate cu aroganta specifica semi-analfabetului una mai ales a atras atentia fiind o scapare din vedere a baietului frumusel ce are drept „analiza militara” specializare de baza. Cu voce ritoasa, acesta i-a comunicat preotului pus aproape la zid, ca un infractor surprins de un militian; „Parinte, abia acum Revolutia din 1989 a ajuns si in Biserica”. Sensul acestor vorbe este clar; daca nu „iese” cine stim noi, nu continua „revolutia” si, deci, vor fi in continuare „ramasitele vechiului” la putere. Mai lipsea invocarea ticalosilor de burghezo-mosieri si a chiaburilor ca ne aflam, din nou, in plina epoca bolsevica si in mediul „cekist” pur. Dar, din pacate, un „revolutionarism” ridicul am mai avut in Biserica Ortodoxa in chiar primele zile din 1990, cand niste persoane imbracate in popi (cam tot atat de popi cat vor fi, ulterior, unii de „mineri”) izbeau cu bocancii in portile palatului patriarhal, anuntand ca au venit sa-l scoata de barba pe Patriarh. Si aceasta-in vreme ce in casa unui „intelectual de curte” de azi (atunci ministru la Cultura) se facea proiectul „grupului de innoire” in Biserica (de parca Biserica este o firma!) si se stabilea si cine sa-i fie sef. Cine? „Innoitorul” de azi.
Asadar, REVOLUTIA CONTINUA, dupa vechiul principiu trotkist; dar pana la altar, caci mai departe sta Altcineva, care ii va bate pe cei rai.