~Nastasia Maniu: „Scrisoare deschisă către pastorii cei răi“

Traim oare azi mai mult ca oricand intr-un vid moral si spiritual, intr-o gaura neagra autodevoratoare, in ciuda aparentei credinte a multora, sufocata mai degraba de un ansamblu de superstitii, mai vechi sau mai noi, de o suma de prejudecati si de un simt mimetic al raului, prin care ne autodistrugem? Ne aflam intr-o furibunda, dementa alergare

dupa tot ceea ce e lumesc, material, trupesc, dupa tot ceea ce credem ca inseamna a-ti trai clipa. Si asta, in detrimentul spiritualului, al fiintei noastre invizibile, pe care, desi nemuritoare, o condamnam la moartea fara sfarsit, adica la o murire neincetata. Pe masura ce se face cultul dezgustator si exhibitionist al exceselor si perversiunilor de tot felul, impinse pana dincolo de viciul aducator de moarte, ale carui efecte sunt simptomele stiute (violurile, crimele, incestul, obsesiile degradante, disparitia unei varste edenice, precum cea a copilariei), pe masura, asadar, ce se face cultul pacatului, este alungata cu un dispret grosier si cu un cinism tampit orice tentativade initiere spirituala, de invatatura morala, in sensul adevarului crestin, care, daca nu e hulit pe fata, e hulit prin faptele ce intra in contradictie flagranta cu el. Iar acest lucru este evident nu doar la cei care nu-L au pe Dumnezeu, ci si la cei care aparent Il au, care se declara a fi oamenii Lui, ba chiar slujitorii Lui, dar care, in realitate, atunci cand isi dau jos masca, dezbracandu-se de falsele vesminte, se dovedesc a fi slujitorii celuilalt, ai adversarului lui Dumnezeu. Ei sunt lupii imbracati in blana de oaie, pusi paznici peste turma Domnului. Prin ei lucreaza printul intunericului deghizat in inger de lumina. Ei coboara direct din altar in patul pacatului (si nu coboara singuri, ci cu oile pe care ei le-au pierdut), ducandu-si la moarte nu doar propriul suflet, mort, dealtminteri, de multa vreme, ci si pe cel al turmei ce le-a fost data in paza si pe care o imping cu buna stiinta si cu rea vointa in prapastia fara fund. Acesti falsi preoti, care au intrat prin efractie, inselaciune si frauda, in Casa lui Dumnezeu, doar pentru a o demola pe dinauntru, fac pentru sufletele oamenilor mai mult rau decat face nemilosul cancer pentru trupul lor. Nu degeaba ne-a avertizat Mantuitorul sa ne temem nu de cei ce ucid trupul (care oricum e muritor), ci de cel care ucide sufletul. Iar unii dintre asa-zisii preoti sunt adevarati ucigasi de suflete, deghizati in paznici. E drept ca nu singuri. Dealtminteri, Spiritul profetic al lui Dumnezeu vorbea astfel prin gura lui Zaharia, in capitolul 11:16,17: „Caci, iata, Eu voi ridica un pastor nebun in aceasta tara care nu va umbla dupa oaia cea pierduta si care nu va cauta pe cea ratacita si pe cea ranita nu o va vindeca si nu va hrani pe cea sanatoasa, ci va manca pe cea grasa si ii va smulge unghiile. Vai de ciobanul rau, care lasa turma in parasire! Sabia sa loveasca bratul lui si ochiul lui cel drept! Bratul lui sa se usuce cu totul, iar ochiul sa ramana orb de tot!”

Toate acestea se intampla astazi parca mai mult decat altadata – asa cum, de altefel, a fost prevazut – , din cauza lipsei noastre de trezie, a lipsei noastre de vheghe.

Doar asa Satana in sutana a putut penetra, prin intermediul acolitilor sai, Biserica lui Dumnezeu, provocandu-i o rana grava. Si asa cum pe vremea lui Iisus pastorii cei rai au transformat Templul de rugaciune intr-o pestera de talhari, tot astfel pastorii cei rai din zilele noastre au transformat Casa Domnului intr-o casa de curve. Nu va speriati de violenta limbajului (ca niste domnisoare de pension), ci temeti-va cu ingrijorare lucida de violenta si hidosenia realitatii pe care acesta – limbajul cel violent – abia reuseste sa o exprime. Ganditi-va mai bine cum poate fi vindecata rana societatii noastre si a Bisericii lui Dumnezeu. Nu exista decat o singura solutie, pe care dealtminteri ne-a recomandat-o si Mantuitorul, cea chirurgicala: extirparea organului contaminat, amputarea membrului cangrenat. Altfel, tot organismul va fi cuprins de moarte.

NASTASIA MANIU