~O ALTĂ FAŢĂ A „SCADALULUI ALEGERII DE PATRIARH” – Ce ştie preşedintele şi nu ştim noi? Sau, mai bine zis, care este „micul pas practic”?

In 05. 09. 2007, presedintele ales al Romaniei a facut la Sibiu o declaratie care poate fi, deopotriva, neglijenta sau ignoranta ( in stilul caracteristic ) sau de-a dreptul ingrijoratoare, fiind „scaparea de informatie” care ar explica multe. El a spus: Adunarea Ecumenică Europeană este ceea ce ne aşteptam să fie. Un loc de dezbatere şi speranţa mea este că declaraţia finală va însemna un pas mai mult decât a doua Adunare Ecumenică Europeană. Baza teoretică este creată prin documentele de până acum, dar mai trebuie să facem şi un mic pas practic (citatul /aici )
Avand in vedere ca ” ecumenismul ” nu este o joaca – asa cum cred unii – iar miza alegerilor de Patriarh este, de fapt, miza pentru traditie si identitate impotriva integrationismului pseudo-ecumenist se poate intelege ca, de la capetenia tarii, vine mesajul clar IMPOTRIVA TRADITIEI ; asa s-ar explica si campania electorala furibunda facuta, in aceste saptamani, unui personaj ce candideaza la Patriarhat si despre care se spune ca deja s-a ” integrat ” pe deplin in Europa catolica . Ramane de vazut : ” va fi scos acesta „patriarh si, deci, „primul om din Stat ” stia si anuntase inca de acum aceasta decizie ?