~RE-ÎNCEPE PROZELITISMUL FĂŢIS – O scrisoare deschisă, de mare actualitate, a lui Ioan Mugioiu către Patriarhul Teoctist

Patriarhia  Română
Înaltei Prea Sfinţii Teoctist
Patriarh

Str. Patriarhiei Nr. 9Bucureşti

Spre cunoştinţă :
Arhiepiscopiei Vadului , Feleacului şi Clujului

22 Iulie 2003
Construcţia de biserici catolice şi protestante în România

 

Prea Sfiinţite Patriarh Teoctist,
Prin prezenta scrisoare îmi permit să vă aduc la cunoştinţă strategiile vestice de extindere a influenţei Bisericilor Vestice în zona Bisericii Ortodoxe în scopuri aparent religioase ( căci biserici catolice şi religioase sînt mult mai mult decît suficiente). Scopul principal este cel politic (căci Bisericile Vestice sînt în primul rînd centre politice şi după aceea religioase), şi anume reinstaurarea în Transilvania a vechi-ilor relaţii austro-ungare, deci de fapt dezmembrarea României.
Vă rog nu vă lăsaţi amăgiţi de atracţii materiale oferite de bisericile vestice şi nu mai faceţi nici un fel de cedări. Nu daţi aprobări de construcţii bisericilor catolice şi protestante. Ajunge !
Autonomia locală este o cursă pentru dezmembrarea României. O asemenea autonomie locală nu există în nici o ţară vestică sau estică, nici măcar în ţările federale. În Franţa nu se mişcă nici o frunză fără aprobarea Parisului. Trăiesc de 26 de ani în Europa de Vest. Cunosc exact viaţa zilnică de aici.
Vă rog renunţaţi la autonomia bisericească locală şi reveniţi la rolul central al Patriarhiei Române.
Orice hotărîre a Bisericilor Vestice din România trebuie făcută numai cu aprobarea Patriarhiei Române.Aşa este peste tot în Europa de vest. O biserică ortodoxă se poate construi în Germania numai cu aprobarea Bisericii Catolice şi Protestante. De ce în România trebuie făcut altfel ?
Sper că Prea Sfiinţia Voastră va realiza unitatea Bisericii Ortodoxe Române. Prin aceasta Biserica Ortodoxă Română poate contribui esenţial la refacerea Statului Român.
Dumnezeu să dea Înţelepciune Naţiunii Române

Ing. Hidraulică- Construcţii de maşini- Instal.- Industriale
Ioan Mugioiu  59 ani
Anexe: – Articolul: Iresponsabilitate Naţională sau terorism Statal ?- Sau şi una şi alta !

           Scrisoare catre Arhiepiscopia Ortodoxă a vadului, Feleacului şi Clujului

           Scrisoare către Papa Paul II

           Scrisoare către Prinţul Charles

           Scrisoare de la confirmare de la Prinţul Charles