■ Ioan Mugioiu

CINE SUNT STAPANII LUMII ?

Lupta pentru CIOLAN si PERVERSITATEA MORALA

23 Decembrie 1998 Efringen-Kirchen . Germania. Bucuria prabusirii Comunismului nu a fost de prea multa durata. Evenimentele politice ale ultimilor ani au adus la lumina aspecte nebanuite ale formelor de societate trecute si prezente. Comunismul si Capitalismul apar clar, ca au fost doua societati la poluri opuse.! Si nimic altceva !. Ca un capitalist convins, nu am putut intelege cum a fost posibil sa apara Comunismul in societatile omenesti ! Toti am invatat la scoala ca Marx, Engels si Lenin au fost creatorii acestei noi societati omenesti. Pe masura ce anii treceau, ei deveneau tot mai vinovati de nenorocul oamenilor. Nimeni nu a inteles sau nu a dorit analiza cauzelor adevarate ale aparitiei Comunismului. Abia astazi, dupa aproape zece ani de la prabusirea Comunismului, am priceput, ca daca se merge mai departe cu acest Capitalism, va apare din nou un Comunism. Ca intotdeauna, Istoria se repeta, fara ca omenirea sa invete ceva din istorie.

In numai citiva ani, toate organismele internationale au incaput pe miinile unor tari, care in numele unei Democratii Vestice, propovaduita ca universala, vor sa hotarasca singure Soarta Omenirii. La ultima vizita a D-lui Clinton, de acum citeva luni in Irlanda, afirma Domnia Sa: ” SUA trebuie sa ia pentru secolul urmator Soarta Omenirii in maini.” Parole, care lasa in umbra toate planurile de” perspectiva” comuniste pe 5 sau 10 ani.

Se pare ca Comunismul a impresionat multe tarile vest europene . Sportivii sint primiti de presedinti vestici si decorati pentru meritele aduse Natiunii. Germanii si-au programat nu numai odata medaliile olimpice cu eterna dorinta : primii din lume. Congresele de partide din Germania au luat modelul celor pe care le cunoastem din Sala Palatului, cu aplauze in sir furtunoase si alegeri de 99,9 % ale conducatorilor de partid. Pe stadionul din Hamburg s-a organizat un ” spectacol ” a la stadionul Republicii din Bucuresti. Securitati ale Statului care noteaza ce a mincat fiecare la masa de prinz si care dau relatii si-si spun cuvintul la angajarea unui salariat intr-o firma. Cenzura stirilor si a publicatiilor de informare in masa este totala. Jurnalisti indoctrinati, care se deosebesc de cei comunisti numai prin gesturi, caci in rest, ca si cei comunisti, trebuie sa fie pe LINIE . In toate organizatiile internationale, incepind de la cele “private in civil” (asa zise neguvernamentale) pina la cele sub steagul ONU, care sint angajate in diferite tari, sint plasati diversionisti si spioni. Orice convorbire telefonica in Germania este supravegheata de securitate, fara o aprobare prealabila. Scrisorile sint deschise, pentru supraveghere, la Muenchen. Sistemele de ascultare si supraveghere a oricarei case particulare in Germania sint deja legale si nu necesita vreo aprobare prealabila. Televiziunea e plina de filme de “patrie ” si de concursuri de muzica ” populara “. Filme artistice care preamaresc, fara nici un fel de paravan, inaltele trasaturi de caracter ale omului vestic. Crearea de clisee standard prin sistemele de informare in masa, ca: “Drepturile Omului “, “Drepturile Minoritatilor“, “Islamismul fundamentalist “, “exploatarea popoarelor” si altele .

Incredibil ca Comunismul a putut avea o asemenea influenta asupra Capitalismului. Aproape ca o imagine in oglinda. Toate aceste parole demagogice au devenit baza de lansare a unor conflicte pe alte pamanturi, pentru crearea unor noi piete de desfacere. Si asta acolo unde nu sint acceptate “Interesele Nationale” vestice. Sau « numai de la caz la caz», cum propovaduia cancelarul german Kohl ! Perversitatea morala si Intriga sunt principalele trasaturi de caracter ale “Democratiei Vestice “. De la caz la caz ! Elasticitate totala !.Un jurnalist, probabil coplesit de democratia Pietii Comune, propunea aducerea sirbilor la democratie (e vorba de ” democratia vestica“) cu biciul si zaharelul !.

Pentru usurinta manipularii comunitatii internationale, profitind de haosul din fostele tari comumiste, unele tari vestice, fara nici un fel de paravan, au trecut la acapararea brutala a tuturor posturilor din organizatiile internationale. Demagogia parolelor politice a atins o perversitate incredibila. Tot ce nu corespunde cu Interesele Vestice primeste calificativul de : extremist, terorist, nationalist, fundamentalist s.a.

Nationalismul , prin care Vestul si-a creat societati supraorganizate, timp de foarte multi zeci de ani, este confundat acum , intentionat , cu Sovinismul (cu toate ca nu are nimic de-a face cu Sovinismul ). Motivul: Nationalismul poate crea si la alte popoare societati bine organizate, care vor putea deveni un concurent pentru Vest. Popoarele si tarile africane nu au cunoscut niciodata un Nationalism. De aceea nu au nici Natiune si nici state organizate, caci li s-a interzis de catre puterile vestice ocupatoare. Aceste popoare si tari sint distruse pentru totdeauna. De aceea multe dintre ele au incercat calea comunismului, ca singura sansa.

Strategia de baza de actionare in organizatiile internationale sint ” consiliile permanente“. Adica citiva membrii permanenti hotarasc permanent, dupa propriile interese, in locul intereselor majoritalii. Adica o minoritate hotaraste pentru majoritate.

Una din aceste organizatii este ONU (Organizatia Natiunilor Unite) unde cei citiva (comitetul permanent) iau hotariri in numele ” Comunitatii Mondiale“, fara insa ca Comunitatea Mondiala sa aiba un cuvint de spus. Dreptul de “Veto ” nu este altceva decit un privilegiu in mina citorva tari, care in plus si fara jena , mai vorbesc si de “Interesele Nationale “. Bineinteles, ca ale lor, si nu a celorlalti. O gluma, care nu de putine ori, a devenit macabra. Rusia, adusa de Jelzin la ruina, sub presiunea imprumuturilor din Vest, uita des sa mai spuna Veto !.China, la fel !. Dar chiar si un Veto, nu mai are importanta la ONU! Caci fara aprobarea ONU, dar in numele “Comunitatii Internationale “, dupa cum declarau demagogic diferiti politicieni vestici, se bombardeaza la libera dorinta! Democratie a la Vest !. Ce rol mai poate avea o asemenea Organizatie Internationala ? Amestecul in treburile interne ale altor tari, a devenit ceva obisnuit !. Si “legal”!

Tribunalul International de la Haga, o alta organizatie internationala, s-a specializat in probleme sirbesti. De ce nu-1 condanma si pe D-ul Pinocet ?.De ce nu sind condamati si criminalii de razboi croati ? De ce nu sint condamnati cei raspunzatori de impuscarea celor 50 de oameni la revolta din Los Angeles, de acum citiva ani ?.

De ce nu sint condamnati fosti nazisti din Franta, Italia, Germania, Ungaria, Argentina, Chile, SUA si alte tari, nazisti care au pe constiinta viata a mii de oameni si care se plimba nestingheriti pe strada, gustindu-si marile pensii ?. Ce componenta are acest Tribunal International ?. Cum se iau hotariri in acest Tribunal International ?.

Guvernul canadian a propus, acum citeva luni, pentru evitarea abuzurilor unor tari, infiintarea unui alt Tribu-nal International si reorganizarea totala a ONU. Propunerea a fost primita cu stupefactie de catre unele tari vestice !. Si trecuta imediat sub tacere.

Consiliul Europei, o organizatie cu un scop nedefinit (caci exista deja Organizatia pentru Coope-rare si Securitate in Europa), cu sediul la Strassburg (Franta), ofera o imagine tipica a coruptiei. Se actioneaza tot dupa strategia <consiliului sau membrilor permanenti>, care iau hotariri in numele ma-joritatii. Majoritatile nu sint nici macar consultate, si se impun hotariri in interesul unor tari care controleaza totul. A la “mica intelegere “. Asa s-au impus Romaniei, fara acordul tarilor membre, conditii referitoare la “Drepturile Minoritatilor”, conditii pe care nici o tara europeana nu le accepta. Grotescul nu cunoaste mar-gini : In Alsacia (cu capitala la Strassburg), unde traieste cea mai numeroasa si compacta minoritate etnica a Europei, nu exista nici macar o gradinita in limba materna a minoritatilor, pe cind in Romania exista, si a existat pina si Universitate in limba materna a minoritatilor ! Functionari incompetenti si corupti (chiar si membrii ai partidelor naziste) din diferite tari vest europene, cu salarii peste 20.000 DM/luna, se joaca in aceste organizatii internationale, la buna voie, cu soarta unor popoare si tari. Se creeaza scenarii in detaliu , perfect coordonate intre diferitele organizatii internationale, in numele, “Drepturilor Omului” , ” Democratiei Vestice ” , ” Antinationalismului “, “Antifundamentalismului islamic”, “Comunitatii Internationale”, “Anticomunismului”,etc., dar pentru Interesele Nationale ale celor care le creeaza. Prima Doamna a SUA, D-na Clinton, s-a deplasat la Sofia, nu pentru a onora cu prezenta sa niste demni demnitari bulgari si romani, ci pentru a fi sigura ca niste fanarioti balcanezi, cu capul plecat si caciula-n mana, ii aduc vestea ca de pe teritoriul lor se poate bombarda vecinul lor, cu care nu au avut niciodata conflicte.

Organizatia de Cooperare si Securitate in Europa (Helsinki), organizatie care la infiintare a avut o baza democratica de hotariri, nu a placut unor tari din Europa de Vest. De aceea a aparut, de fapt ,si Consiliul Europei. A fost absolut o manevra. Astazi si aceasta organizatie a cazut sub influenta unor tari vestice.

Tot asa de “spectaculoasa ” a fost si evolutia Organizatiilor Internationale Sportive precum : Comitetul Olimpic, Federatia Mondiala de Fotbal si altele. Ele au ajuns total in mina unor tari vestice. Arbitri de fotbal, de gimnastica, de handb al si alte specialitati, hotarasc in interesul unor asemenea tari. Boala cronica de a fi “ primii ” din lume, pentru confirmarea superioritatii omului vestic, nu cunoaste scrupule. Totul este politizat si coordonat in spiritul Intereselor Nationale. Citi arbitri de fotbal esteuropeni se mai intilnesc in competitiile internationale ? Ciolanul a devenit prea mare ! Cind au mai fost in fotbal atitea vinzari de meciuri, cum au fost la ultimele doua campionate mondiale de fotbal? Cit a luptat arbitrul francez in meciul Romania-Anglia sa schimbe rezultatul ?. De vina sint,in principal, insa cei pagubiti, care accepta aceste coruptii !.De ce nu se paraseste terenul de joc ?

Comunitatea Internationala, de care cu atita perversitate se tot vorbeste, nu mai exista. Ea a devenit instabila si fara sperante de redresare. Pericolul unor conflicte mondiale este de neevitat. Caci prea multi spera inca cu nostalgie la vechi imperii sau la noi piete de desfacere. Exact ca si Hitler care era tot timpul obsedat de Primul Razboi Mondial ! Iar propavaduitorii de dezarmare se inarmeaza pina in dinti. Totul se face in numele unor DREPTURI, INTERESE NATIONALE, dar absolut nici un cuvint despre OBLIGATII si RESPONSABILITATI ! Tot asa a fost si inainte de al II-lea Razboi Mondial.

Fondul Monetar International (FMI) a devenit un instrument eficace in apararea intereselor celor care manipuleaza organizatiile internationale. Cercul se inchide perfect. Clientii cei mai buni ai FMI sint unele foste tari comuniste, carora li se impun criterii politice si financiare inacceptabile in vreo tara vestica. Rafinaria de la Midia trebuia sa-si reduca capacitatea la 20%, conform cerintei FMI, chiar daca existau comenzi peste capacitatea ei. Fabrici din Romania, echipate la nivel de virf mondial, trebuiesc inchise, conform FMI, caci nu sint “rentabile”. Cu toate ca pe piata romaneasca cerinta este enorma ! Adica nu trebuie cistigati bani, astfel ca Romania sa intre din ce in ce mai mult in datorii si sa fie mai usor presata politic. Perversitate incredibila. Dar acest FMI stie perfect cu cine are de a face si deci procedeaza in consecinta. Consiliul Europei are pentru Romania, si numai pentru Romania, criterii speciale. De vina sint cei care accepta asemenea criterii. Romanii sint specialisti in CEDARE si ACCEPTARE. La televiziunea germana a aparut o gluma : « Doriti autonomie ? Duceti-va in Republica Moldova ! »

Avind controlul perfect al organismelor internationale, prin consiliile permanente, se trece apoi la punerea in practica, in amanunt, a scenariilor de atingere a scopului. Strategia a devenit standard : crearea de isterie de masa, prin “clisee ” negative falsificate (” atrocitati “, “Drepturile Minoritatilor , “Pericolul Comunist“) prin sistemele informationale (ziare si televiziune), urmata de rezolutii impuse in “numele ” Comunitatii Internationale, de boicotul comercial, de amenintarea cu interventia militara, de pregatirea interventiei militare prin forte pregatite si echipate in unele tari din Vest, de dezmembrarea tarii respective sau (si) instalarea de regimuri marioneta prin falsificarea alegerilor sau fara alegeri. Asa s-a intimplat in ultimul timp in : Panama, Grenada, Honduras, Serbia si Bosnia. Tot dupa acelasi calapod trebuia sa se desfasoare, in Dec. 1989, si “Revolutia” din Romania. Din fericire, atunci organizatiile internationale nu erau inca total in mana vestica, iar armata romana avea o inalta capacitate de lupta. In Martie 1990, la Tirgul Mures, s-a incercat din nou, dupa acelasi calapod. Actiunea hotarita a armatei romane a anihilat strategia vestica. Dupa aceste esecuri, strategia vestica nu s-a lasat impresionata si a trecut la pregatirea mai amanuntita a unor conditii mai favorabile de slabire si dezorganizare totala a Romaniei, prin conditii impuse de Consiliul Europei, FMI si diversiune economica. Cind conditiile se vor dovedi favorabile, se va aplica modelul Iugoslavia. Existenta unor armate bine echipate si organizate au stopat actiuni, dupa acelasi calapod, si in Libia si in Irak.

Metoda cea mai eficienta s-a dovedit strategia “Drepturile Minoritatilor“, caci ea loveste in baza organizatorica a unui stat. R. Lemarchand, colaborator al unei universitati din Florida , a recunoscut eficienta acestei strategii, inca din Dec. 1990. El scrie in articolul ” Minoritatile ca arma polilica”: «Minoritatile devin din ce in ce mai des minge de joc pentru interese straine.—In ultimul timp, lozul minoritatilor este introdus ca arma politica, o realitate nu neimportanta.—-Exista un fel de lege a lui Gresham, prin care ideologiile “slabe” care aduc in centru afinitatile culturale si istorice, preseaza ideologiile puternice si le aseaza pe confruntarea Est-Vest. Trebuie sa se evite, odata pentru totdeauna, sa se vada aceasta ca un mijloc aplicabil de schimbare.—-Prea multe minoritati in Europa si in alte parti, servesc ca tap ispasitor, daca nu chiar ca paravan pentru amestecul criminal in politica altor state si prin aceasta a masca pericolele pe care suprapunerile de conflicte etnice o aduc raporturilor de forte regionale”.

Coruptia actuala mondiala, care permite manipularea intregii politici mondiale de catre un grup de tari vestice, si subordonatii lor, e nu numai o consecinta a capacitatii economice si a strategiilor politice a acestor tari, ci in principal, o consecinta a incapacitatii politice a celorlalte tari.

Japonia (124 mil locuitori), tara mica si fara bogatii naturale, era practic si teoretic condamnata, dupa cel de al II-lea Razboi Mondial, sa devina o piata de desfacere infloritoare pentru unele tari vestice. Socoteala a fost insa inversa, caci calitatile acestui popor demn nu a permis aceasta. Nationalismul japonez a fost secretul acestui popor care si-a creat o societate perfect organizata. Putini cetateni japonezi cunosc grija zilei de miine. Un popor deosebit de talentat, permanent constient de forta natiunii.

Nu acelasi lucru s-a intimplat cu Brazilia (150 mil. locuitori), tara mare si bogata , neimplicata intr-un razboi mondial nimicitor. 0 piata vestica de desfacere deosebit de infloritoare, cu o populatie traditional saraca. Sigur Samba e minunata, dar nu suficienta pentru un nivel de trai multumitor !

Mexico ( 85 mil. locuitori), o tara mare si bogata, care cu cca. numai 100 de ani in urma si-a pierdut o mare parte din terito-riu (locuit 100 % de mexicani) in favoarea vecinului de la Nord (USA), a devenit, in numele “Democratiei Vestice” o piata de desfacere ideala pentru tarile vestice. Saracia e gustul vietii zilnice. Vecinul de la Nord nu i-a putut servi ca exemplu pen-tru bunastare! In Africa (mai mare si mai bogata ca America de Nord si Europa luate impreuna si cu o populatie mai nume-roasa decit a Europei) nu exista macar o singura tara, care sa poata insemna ceva concurenta sau rezistenta pentru tarile ves-tice. Pe unde a trecut “Democratia Vestica ” a ramas numai saracie si jaf. De ce oare ?.Nu cumva le-a lipsit Nationalismul ?

Romania nu va supravietui ca stat, cu toate ca e tara cea mai omogena, ca etnie, din Europa. Si este o tara bogata cu cca. 30 milioane de loc. (incl. Rep.Moldova) si o cultura multimilenara. Nu ajuta la nimic, caci omul sfinteste locul. Romanii nu au o Natiune, de aceea nici nu au notiunea de tara.

Este evident ca e vorba de capabilitatea popoarelor. Un locuitor din tarile industriale are o piata de desfacere de 5 locuitori (neluind in considerare piata: China si Rusia) din tarile neindustriale. Aceasta ii asigura locuitorului dintr-o tara industriala un nivel de trai de cca. 5-50 ori mai ridicat.

Trebuie apreciata capacitatea acestei minoritati industriale, de cca. 15% , de a hotari soarta celor 85 % . Toti banii investiti de aceste tari vestice in organizatiile internationale se intorc indirect cu cistiguri incomensurabile. In plus, de o importanta capitala sint si sumele imense investite de aceste tari in manipularea prin sistemele informationale de masa, in sponaj si in diversiune pentru mentinerea pietelor de desfacere. Sume care insa si ele aduc indirect cistiguri imense si mentin nivelul de trai vestic.

Aceasta situatie mondiala poate sa fie stabila atita timp cit raportul Stapin-Argat nu scade sub valoarea minima, de cca.<5>. Tarile vestice vor lupta, cu toate mijloacele posibile, pentru mentinerea acestui raport Stapan-Argat. Armata germana si-a modificat deja statutul, care-i permitea pina acum numai apararea tarii, si anume: « pentru asigurarea nivelului de trai sint legale si actiuni in afara granitelor Germaniei ».

Admiterea in NATO s-a facut, asa cum oficial s-a declarat, numai dupa criterii politice si nu militare. Admiterea in Piata Comuna, asa cum oficial in Dec. 1997 s-a declarat la Madrid, s-a facut pe criterii politice si nu economice. Adica exact pe granita Ortodoxism-Catolicism. Romanii nu au avut capacitatea de a pricepe aceste manevre. Ceea ce este insa mai grav, este ca nu au putut pricepe aceasta nici dupa ce, ani de zile, au fost avertizati de unii romani din diaspora. In plus, nu au priceput nimic din Acceptul de la Viena, PactuI Hitler-Stalin si Tratatul de la Ialta. Dupa 8 ani de zile de “Democratie Vestica“, Romania exista numai cu numele , caci de fapt ca stat nu mai exista.

Toate aceste strategii diversioniste (de tip mafia) vor avea succes atita timp cit se va spurte DA si se va PLECA CAPUL. Si atita timp cit popoarele nu-si vor crea societati super-organizate la nivelul colectivului si nu al individului. Pentru aceasta este nevoie de Nationalism (avertisment: a nu se confunda cu Sovinismul ).

Exista popoare demne , care vor intra in Istorie, chiar daca astazi sistemele informationale de masa vestice, care detin monopolul mondial (caci sisteme informationale estice nu exista), se fac ca nu stiu de asa ceva. Vietnamul, un popor de cultura multimilenara, cu toate ca militar si tehnologic era mult inferior SUA, a reusit o victorie de proportii necunoscute pina acum in istorie. Cantitati inimaginabile de dioxina, cea mai puternica otrava, au fost presarate din avioane peste om si natura. Numai peste aceasta tara, s-au varsat mai multe bombe decit in Europa in cel de al II-lea Razboi Mondial. Demnitatea si curajul acestui popor a invins! Economic, Vietnamul se afla astazi pe drunad cel bun, dupa strategia : Prin Noi Insine.

Singapur, Malaezia si Indonezia, popoare demne si de cultura multimilenara se indreapta spre un nivel de bunastare care le va asigura existenta. Indonezia a avut un drum greu, presarat cu multe obstacole. Prin strategia, PRIN NOI INSASI a reusit sa-si mentina linia de plutire. Revolta de masa din Indonezia a deschis un nou capitol in evolutia tarii: distantarea fata de Fondul Monetar International, care ducea tara spre ruina.

Coreea de Sud, un popor demn si de cultura milenara, a reusit in citiva ani, incepind de la zero, sa devina o putere economica. In anul 1983 am fost contactat , in Germania , de catre o agentie coreeana de promovare a dezvoltarii economice, pentru proiectarea unei pompe si realizarea ei in Coreea.

Iranul, popor demn si de cultura multimilenara, dupa ce a izgonit Sahul, marioneta vestica, a urmat un drum spinos. Dupa aceasta grea suferinta, Iranul se indreapta astazi, incet dar sigur, pe drumul propriu al bunastarii.

Libia ( popor de 4,4 mil.) a reusit sa spuna NU. Irakul incearca, pe un drum spinos, dar probabil singurul posibil la aceasta data, sa spuna NU. Nu acelasi lucru se poate spune despre Brazilia, care mai mult de o jumatate de secol a trait “Democratia Vestica” si si-a livrat bogatiile concernelor vestice. Nici macar triburile izolate de oameni din jungla nu sint crutate de Misionarismul Catolic in numele ” Democratiei Vestice“. Pentru un pix din plastic din Lumea Omului Alb , Omul Junglei, necunoscator al perversitatii, renunta la Dumnezeul lui si se inchina la Isus Hristos. De ce oare catolicii simt nevoia sa se raspindeasca pe tot pamintul ?.Dupa un jaf total si o societate omeneasca fara speranta, Brazilia propaga de citeva luni un nou drum : Drumul Identitatii Nationale si Prin Noi Insine.

A esuat dupa atitia zeci de ani Capitalismul in Brazilia ?

In America de Sud si Centrala exista multe asemenea popoare, incapabile de o societate colectiva care sa promoveze bunastarea maselor si nu concentrarea de bogatii in miini putine. Asemenea sfere de cultura sint singure vinovate de soarta lor. De aceea exista si sansa aparitiei unui Comunism . Popoare disperate de saracie, cu societati total dezorganizate si incapabile de organizare colectiva,fara nici un fel de speranta a viitorului, cad in bratele Comunismului, ca singura alternativa.

Parolele vestice ,“Drepturile Minoritatilor”, “FMI-ul “, Drepturile Omului ” , nu se aplica pentru China ! De ce ? Intelege Vestul numai de Forta?! Unele tari au priceput ca puterea militara este singura cale de pastrare a suveranitatii , a specificului sferei proprii de cultura si a bunastarii intregii societati.

Bomba atomica pachistaneza a fost un soc pentru Vest. Bomba atomica indiana de asemenea. Premierul indian a declarat ca va renunta la arma nucleara atunci cind puterile nucleare vor renunta si ele la arma nucleara. Tratatul de neproliferare a armelor nucleare, e “Tratatul Leului “!. La numai trei luni de zile dupa testele nucleare franceze ( pe alte paminturi, la mare departare de Franta), Franta condamna vehement testele nucleare chineze. Perversitate totala!. Cel putin chinezii, indienii, pachistanezii fac aceste experiente pe pielea proprie si nu pe pielea altora !.

Democratia Vestica ” e o democratie “foarte elastica“. De la caz la caz ! Curind, ca efect al “Democratiei Vestice”, vom trai si arma nucleara iraniana si egipteana. Este acesta Drumul Pacii Mondiale?. Probabil ca da, caci actualul drum, dupa 1990, e drumul confruntarii si suprematiei Leului. Se pare ca societatea omeneasca nu poate trai fara conflicte, iar PUTEREA este singurul criteriu de intelegere. Dupa cei 50 de ani de Razboi Rece, starea conflictuala se inteteste pe zi ce trece.

PUTEREA MILITARA este sigur o cale de a mentine PACEA si LINISTEA.. Unde citeva hiene sint impreuna, Leul nu are alta alegere, decit fuga.

_______________

REZERVATIA HANDICAPATILOR

Cine vinde un Petrom sau Electrica străinătăţii, nu poate fi decît un handicapat mental. Petrom-ul una dintre cele mai moderne (arhitectură, funcţionalitate, ambianţă, echipament hidro-mecanic şi electronic) societăţi europene. El s-a vândut societăţii austriece OMV, cu mult inferioară d.p.dv. al echipamentului şi potenţial mult mai scăzut decât al Petrom-ului. Pe la Timişoara se fac exproprieri de pământ (la preţul unui salariu de mizerie pe hectar sau dacă NU se acordă un alt lot în „altă parte”, unde doreşte stăpânul), căci pământul trebuie vândut italienilor. Handicapatul cedează întotdeauna în favoarea altuia.

De 14 ani s-a tot vânut străinătăţii tot ce a fost mai de valoare şi mai înfloritor. Un handicapat nu numai ca nu produce nimic, dar nu e în stare nici măcar să împacheteze şi să-şi vândă singur bogăţiile pământului moştenit de la părinţi sau bunici. Lăcomia este caracteristica principală a handicapatului mental. El vinde totul pe nimic, pentru a pune cît mai repede mâna pe nişte bani.

Handicapatul are nevoie tot timpul de confirmare a acţiunilor sale, ordonate de către stăpânul său. Handicapatul nu are o părere proprie. Deaceea el îşi caută întotdeauna un stăpân, ” cu lumânarea”. Numai ca slugă, handicapatul are linişte şi mulţumire.

Handicapatul mental nu are simţul valorii. Chiar aurul este pentru handicapat fără valoare, căci aşa i-a spus stăpânul. Numai ce are stăpânul are valoare! Stăpânul îi face, din cînd în cînd, complimente de deşteptăciune şi inteligenţă, complimete care-l transpun pe handicapat în euforie. Handicapatul mental ştie una şi bună: tot ce-i rămas de la părinţii lui nu e bun. Deaceea visul handicapatului este tot ce-i străin. El cerşeşte toate gunoaiele străine, pe care le ridică la nivel de valori.

Handicapatul mental nu are încredere în proprii săi semeni. El caută continuu stăpâni străini. Stăpânul îi crează hadicapatului mental atmosfera politică a unei ” egalităţi şi fraternităţi”. Handicapatul nu are sisteme de informaţii în masă proprii, căci el nu are discernământul de a deosebi „binele de rău” Lui i se spune ce-i bine şi ce e rău. El crede în fel de fel de parole, ca într-o biblie. El repetă ca un papagal, toate parolele pe care i le-a inspirat stăpânul. Handicapatul are istorie alternativă, după cum i-a inspirat stăpânul, adică nu are istorie. Rezervaţia Handicapaţilor e singurul loc de pe lume care are istorie alternativă, adică loc fără istorie. Handicapatul nu are noţiunea de naţiune şi ţară şi nu are tenacitatea de a purta un război de apărare. Cedarea este arma de bază a handicapatului. Căci frica de moarte îl paralizează.

Românii trăiesc ca într-o rezervaţie, cu televizorul în funcţiune de dimineaţa până seara, savurând fericiţi reclame străine în limba română. Ştiri despre economia naţională, precum în celelalte ţări europene, nu există. Pentru ei acestea nici nu sînt interesante. Iar economie nici nu mai există. Exact ca în Africa. Ei sînt fericiţi şi se bucură ca un infantil atunci cînd se deschide un Metro sau Cora. El crede că aşa a lăsat Dumnezeu fericirea pe pământ.

După 14 ani de vânzări, România nu mai există ca stat, decît pe hîrtie. Au ajuns, din nou, la situaţia de dinainte de al II-lea Război Mondial, cînd stăpânul le-a spus să treacă Nistrul. Cu căruţele şi carabine din 1916! Nostalgia după Imperiul Austro-Ungar e adînc imprimată în memoria handicapatului. El are o singură dorinţă: vechiul stăpîn. Handicapatul slăveşte pe stăpân, şi-i ridică monumente pentru crimele făcute împotriva semenilor săi. Caz unic în lume. Handicapatul mintal nu cunoaşte respect pentru el însuşi. Demnitatea este cu totul necunoscută lui.

40 de ani de muncă inutilă, cu acumulări ca pentru un stat industrial, s-au dus pe „apa Sâmbetei”. De aceste investiţii profită acum străinătatea. Inteligenţa, handicapatului mental!

_______________

IARĂŞI DESPRE REVOLUŢIE!

Stimate D-le Marius Tuca,

Intr-o seara din Aprilie 2004 am urmarit emisiunea, la Antena,” Ceausescu. Zbor si prabusire”. Nu am avut ocazia sa urmaresc mai departe si alte transmisiuni ale acestei emisiuni, care probabil era gindita ca un serial.

M-a mirat ca cineva, dupa 14 ani, a avut curajul sa inceapa sa caute adevarul despre “Revolutie”.

Insasi transmiterea in “live”, in toata lumea, ” ca la cinema”, prima transmisie a unui conflict “in direct” pe micul ecran, trebuia sa puna multe intrebari istoricilor si politicienilor cu spirit de tara. Aceasta transmisie a fost organizata din Vest ! Cu mult inainte de “Revolutie” !

“Femeia cu copilul in brate” din cimitirul din Timisoara a facut ocolul Globului ! Jurnalele vestice citau Radio Budapesta care anunta ca 60.000 de persoane au fost in Romania lichidate de Securitatea lui Ceausescu. Dupa acest model al “atrocitatilor” s-au pornit ( asa cum si un cercetator politic german o afirma, acum citeva luni, intr-un documentar la televiziunea germana) toate conflictele armate ale ultimilor 14 ani si nu in cele din urma declansarea de catre Hitler a celui de al II-lea Razboi Mondial, cind armatele germane au patruns in Polonia. Este, de fapt, strategia vestica de declansare a conflictelor. Pe aceasta tema s-au facut in Vest citeva documentare: un film canadian, documentare la emisiunea ” Monitor” de la televiziunea germana si altele.

Ce au intreprins romanii pentru a elucida inscenarea din cimitirul de la Timisoara ? Un popor care se respecta, nu poate trece cu vederea asemenea injosire. Este o chestiune clara de demnitate. Indiferent de culoarea politica.

Evenimentele prezentate continuu in Decembrie 1989, zi si noapte, pe micul ecran, au oferit numero-ase puncte de plecare si dovezi pentru elucidarea ” Revolutiei”. Scene pe care le-au urmarit majorita-tea romanilor. Probabil aceste puncte de vedere vor aparea in emisiuni viitoare ( daca nu chiar au aparut deja) ale D-vstra.

Teroristii au fost bine definiti si identificati, in momentul cind au fost livrati in spitale sau lichidati. Ei erau arabi ( nume de-ale lor au fost prezentate si in presa vestica) si purtau, asa cum milioane de romani au vazut clar pe micul ecran, placuta de inmatriculare cu initiala “H”. Material documentar (daca intre timp nu a fost distrus de serviciile straine de spionaj) si martori oculari sint suficienti. Sint necesari numai oameni calificati si cu respect pentru natiunea lor, care sa elucideze ” Revolutia”.

Deosebit de multe dovezi pot livra serviciile sarbe, caci prin Serbia au patruns in Romania, foarte probabil, foarte multi teroristi.

Intrebari, care trebuiesc lamurite, sint multe:

Ce a cautat grupul de copii, ca tinta pentru producerea unui masacru, in centrul Timisoarei, pentru a trage in ei ” securistii” , adica de fapt teroristii arabi ?

Cu luni de zile inainte de ” Revolutie”, peste granita romano-ungara, au trecut numeroase persoane clandestin in Romania. Securitatea lui Ceausescu a stiut aceasta. De ce nu a actionat ?

Cum au reactionat oamenii din Muntii Apuseni, cind in tara lor patrundeau straini ?

Intre Constanta si Bucuresti circulau in trenuri, persoane, in imbracaminte neutrala dar totusi care sarea in ochi, care nu stiau romaneste si se fereau sa aiba contact cu oamenii. De ce nu a actionat Militia si Securitatea? De ce cetatenii nu-i intrebau cite ceva penrtu a-i identifica ?

Cum a fost posibil sa se patrunda in sistemul de transmisiuni al armatei si sa se dea ordine in limba romana si sa se creeze deruta si confuzie ?

Cine si de ce s-a dat foc Bibliotecii Universitatii, caci la acea data in Piata Palatului nu mai era prezent nici un securist sau ceausist ? Documente inestimabile ( epitet conform presei germane) au disparut in flacari.

In Bagdad s-a intimplat acelas lucru. Fortele diversioniste externe, care patrunsesera in Bagdad

inaintea americanilor, au fost pregatite in Ungaria. Erau tot arabi ! A fost incendiata una din cele mai valoroase biblioteci din lume. Cu toate ca regimul si armata lui Sadam nu mai exista !

Metoda a fost foarte asemanatoare si cu nimic mai prejos de metode naziste. Caci distrugerea culturii unui popor duce la distrugerea natiunii poporului respectiv.

Va rog mult confirmati-mi primirea acestei scrisori si anexei pe care o consider un Document al “Revolutiei” caci l-am trait ca martor ocular. Chiar daca nu sinteti de acord cu parerile mele !

Cu stima,

_______________

TRATATUL POLITIC CU UCRAINA

CUM TREBUIAU FĂCUTE TRATATELE INTERNAŢIONALE CU VECINII ŞI NU S-AU FĂCUT? Un pachet de principii enunţate acum un deceniu de Ioan Mugioiu, Elveţia, astăzi „literă moartă“

Tratatul Politic cu Ucraina – Perspective

14 Martie 1996-Baden (Elveţia). Tratatul politic cu Ucraina înseamnă recunoaşterea în scris a nevalabilităţii « Pactului Hitler-Stalin », fără să se specifice vreo referire la graniţele actuale. În caz favorabil, acest “Tratat” nu trebuie să aibă o valabilitate mai lungă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire. Fără clauza «Pac-tului Hitler-Stalin» nu trebuie încheiat un “Tratat” cu Ucraina.Sau cu Rusia şi Bie-lorusia, fostele componente ale fostului Imperiu Ţarist şi respectiv Imperiul Comu-nist. Căci altfel din nou aceste state slave de est vor încerca să-şi extindă presi-unea armată către România. Pe linia de “minimă rezistenţă”.

Chiar şi în tratatele cu Ungaria, Polonia,Slovacia,Bulgaria,Serbia şi Croaţia tre-buie introdusă în scris clauza « Pactului Hitler-Stalin» .În relaţiile politice dintre Germania şi Rusia s-a declarat în scris nevalabilitatea «Pactului Hitler-Stalin». De ce pentru România, ca întotdeauna, ar trebui sa fie altfel ?. Dupa ce că românii au pierdut teritorii strămoşeşti, au fost deportaţi şi crunt jefuiţi, mai trebuie să-şi recunoască şi în scris aceasta,ca pe ceva normal !.

În această chestiune nu e de făcut nici un compromis, cum e obiceiul tradiţional istoric la români. Catastrofala politică externă româna are deja o tradiţie de cîte-va sute de ani. Vecinii României s-au obişnuit deja cu cedarea românească, astfel că ei găsesc acum aşa ceva, ca normal. Prin curăţirile etnice şi colonizarea noilor străini, vecinii au clarificat situaţia pe teren.

În Cernăuţi, pînă şi cimitirele nu au fost cruţate de curăţire etnică şi coloni-zare. Armate de fascişti ucraineni, îmbrăcaţi în uniforme, înarmaţi şi cu făclii aprinse mărşăluiesc noaptea prin oraşe. Consiliul Europei nu e interesat de aceasta, ca şi cum ar fi ceva normal. Ce-ar fi ca în România, fascişti români să mărşăluiască pe strazi ?. S-ar întruni peste noapte fel de fel de comisii ale Consiliului Europei cu fel de fel de ameninţări !.

Majorităţi de 85 % şi chiar 100% (ţinutul Herta) au devenit minorităţi de cîteva procente pe locul strămoţesc. Ca şi în Bihorul de Vest, cu oraşul de reşedinţă Do-briceni (Debreţen, Debreceni, azi Debreţin), unde românii nu mai ştiu că sînt ro-mâni.

Cam proaste obiceiurile astea ale vecinilor noştri, cu care ar trebui să se trăia-scă în pace şi prietenie ! Dar sînt oare aceşti vecini de vină ?!.

Sfera de cultură băştinaşe, cultura româna, din ţinutul Herta, Nordul Bucovinei şi Sudul Basarabiei a dispărut în cadrul « modelului slav de conexiune cu Occiden-tul», care trebuia să facă graniţă comuna cu « modelul german al Europei».

Dacă nici un organism internaţional (nici măcar Consiliul Europei) nu e interesat de această istorie veche de numai cîteva zeci de ani, atunci românii trebuie să-şi rezolve singuri această problemă. Şi numai pentru “integrarea în structurile Nord-Atlantice”, formula la modă în România, nu trebuieşte pecetluită soarta unor teritorii băştinaşe româneşti, ocupate militar acum 50 de ani !.

Tradiţional politicienii români întii semnează şi după aceea citesc şi încep să plîngă. Deci atenţie mare la semnarea unor asemenea tratate. Mai bine fără trata-te, căci cu tratate au fost numai războaie !.

Transnistria poate fi cedată Ucrainei în schimbul teritoriilor româneşti ocupate, iar populaţia de etnie română (55% români băştinaşi,20 % slavi, 25% slavi,muncitori oaspeţi) poate fi colonizată, la dorinţă, în sudul Basarabiei pe ţărmurile Mării Negre sau Bucovina de Nord. Prin aceasta se poate asigura o pace durabilă în acea-stă regiune şi un comert liber. Şi asta pentru Ucraina ,ca stat multinaţional şi multicultural, poate fi de o deosebită importanţă.

Dacă nu se poate ajunge la semnarea unui tratat politic cu Ucraina se poate even-tual încheia un Tratat Economic.

Românii nu trebuiesc în numele servilismului şi cosmopolitismului lor genetic să semneze un “Tratat” cu Ucraina numai pentru a face pe placul Vestului.

Timpul trebuie lăsat să lucreze, căci el va rezolva totul. Şi nu acţiuni grăbite şi deci sortite eşecului cum ar fi de ex.: «Reconcilierea Istorică » cu Ungaria. E mult prea devreme pentru a declanşa o asemenea acţiune. Formulele magice ale unor “politicieni” amatori români, cum ar fi « modelul de reconciliere franco-german» nu pot fi încă “digerate” de politicienii din Ungaria, la această perioadă de timp.În Alsacia (Franţa) nu există nici măcar o singură clasă primară cu predare în limba germană, cu toate că peste 85% din populaţia Alsaciei e de etnie germană. În Transilvania există şi universitate cu limba de predare maghiară cu toate că peste 85% din populatie este de etnie română

Cînd se vor pricepe aceste realităţi ?. Deaceea părţii maghiare îi este necesar timp. Din nou un eşec al politicii externe române.

Deaceea şi cu Ucraina trebuie timp şi deci paşi mici .Sînt un social-democrat din Germania. Nici şovinist şi nici naţionalist !

_______________

ÎNTREBĂRI INUTILE, TEME FĂRĂ ROST

CUM AR ARATA ROMANIA CU O EDUCATIE DE EXCELENTA ?

Cred ca rid si curcile de asemenea tittlu. Boul trebuie luat de coarne si nu din nou parole altfel colorate. Daca si cu parca s-au suit in barca. Iluzii desarte. O armata de “invatati” romani indica directii gresite.O “educatie de excelenta” nu exista nicaieri ! Si nici nu a existat. Incearca unii in SUA si chiar in Germania. In SUA isi pot permite asa ceva, caci au o societate si un stat puternic. In Germania a fost un faliment.Si nici nu trebuie. Ci numai o educatie a muncii si demnitatii. Eu am urmat Politechnica din Bucuresti (1961-1966). O scoala excelenta care mi-a dat o aripa in plus in Germania si Elvetia. Dar nu a fost hotaritor, caci daca nu existau aceste societati majoritare de patura medie cu economii puternice, nu puteam sa-mi afirm pregatirea. Pregatirea de la Politechnica mi-a dat numai o sansa sa ma integrez intr-o societate diferita de sfera mea de cultura materna. O “educatie de excelenta” intr-o societate incapabila de a avea un stat si deci o economie puternica este exact ca si “nuca in perete”.O societate viabila are un echilibru social, indiferent de capacitatea individului. Individul are un rol important intr-o societate numai cind el este subordonat intereselor colectivului. Nu “geniile” au creat societatile de bunastare, ci invers. O clasa care are o “educatie de excelenta” e sortita pieirii, caci ea automat nu poate servi colectivul.E necesara o clasa majoritara, care sa poarte interesele natiunii. Sa produca pentru natiune. Sa construiasca un stat puternic economic si militar pentru natiune. Si nu pentru a jefui statul si natiunea. Vedeti Elvetia, Suedia, Franta, Anglia si multe alte tari vestice. Dar nu statele latino-americane sau arabe de exemplu.Totul s-a facut in tari vestice dezvoltate numai prin munca zi si noapte. Si nu prin EDUCATIE DE EXCELENTA. Si nu prin JAF STATAL.Aceasta nu este decit o noua strategie demagogica romaneasca de a induce in eroare societatea romaneasca si de a da numai sperante desarte. Un popor fara natiune are putine sanse de supravietuire. Romanii sint in aceasta situatie.Notiunea de “supradotat” este inrudita cu strategia demagogica de “educatie de excelenta”. Folosirea acestei notiuni inseamna FASCISM pur. O discriminare la nivelul societatii. Olimpiadele si concursurile cistigate de romani sint tocmai datorita scolii comuniste si nu datorita inteligentei. Cu cit se va uita aceasta scoala, cu atit se vor rari aceste dovezi de “inteligenta”.Romanii daca era inteligenti nu jefuiau barbar tara, aducind in 16 ani Romania de la tehnologie de virf mondiala la producerea de cobilite.

_______________

EXISTĂ UN NAŢIONALISM ECONOMIC

SUBVENŢIUNILE DE STAT ALE EUROPEI DE VEST

9 Octombrie 2003. Basilea ( Elveţia). Economia vest- europeană trăieşte de multe zeci de ani din subvenţii de stat. Chiar daca conducerea de la Bruxel, oficial, interzice subvenţiile de stat. Dar cele mai mari manevre se fac , la negru ! Acum cca. 2 săptămâni, Piaţa Comună a aprobat, la cererea insistentă a Franţei, un credit de stat de 3,5 miliarde de Euro pentru finanţarea concernului Alstom, ajuns în faţa falimentului. Cum este posibil aşa ceva ? Totul este posibil mai ales cînd e vorba de Franţa şi Germania !

Tot acum vreo două săptămâni au eşuat tratativele între Piaţa Comună şi GATO. Ţările din “lumea a 2-a” au cerut Pieţii Comune să nu mai finanţeze de către stat agricultura şi în general tot comerţul ! Piaţa Comună nu a acceptat renunţarea la subvenţionările de către stat. GATO a eşuat !
În seara zilei de 9 Octombrie, la emisiunea germană TV, “Monitor” s-a făcut cunos-cut că Germania a dat subvenţii de stat, în anul 2002, intreprinderilor germane , în valoare de 23 miliarde Euro.Se cunoştea că Mercedes era subvenţionată de cca. 50 de ani. La fel şi Volkswagen !Dar o asemenea sumă este ceva !

Subvenţionarea de către stat este totuşi o măsură strict necesară. Germania ştie să-şi apere economia naţională. Căci este singura şansă să-şi menţină nivelul de trai.La Aro erau datorii de 5 milioane de dolari, în August 2003 ! Conducerea intreprinderii mituită şi manipulată indirect din Vest, ţine cu orice preţ să distrugă o intreprin-dere strategică şi de valoare. Cine ştie unde se găsesc aceste 5 milioane ?Deci Aro de fapt nu are datorii ! Datorii le are conducerea intreprinderii şi trăgătorii de sfori din ministere. Ce fel de popor este acest popor român ?/PANA AICI – IN PAG.PRINCIPALA !!

Sub argumentul standard al prostiei : neperformante, se distrug intreprinderi vitale de importanţă naţională. Chiar dacă o maşină sau aparat are un randament mai scăzut, aceasta nu e un argument de a se închide o fabrică şi de a se comanda în Vest ! Căci pierderile, prin distrugerea economiei naţionale, sînt mult mai mari. Două procente la randamentul turbinelor hidraulice mai puţin, nu dă dreptul comandării lor în străinătate, atîta timp cît în Romania există suficientă experienţă în acest domeniu. Cele două procente, duc la distrugerea unei ramuri întregi şi a experienţei oamenilor. Deci cîştigul celor două procente duc la pierderi enorme în viitor ! Prin muncă se ajunge la : performante ! Nici măcar statul Monaco nu poate trăi din turism! Un individ pe nume Sârbu ( probabil cel care a distrus Clujeana) ducîndu-se în vizită de lucru la Hunedoara, a cerut mai departe închiderea unor mine şi a cerut muncitorilor să se apuce de culesul fructelor de pădure ! De unde au românii asemenea specialişti ? Care justiţie îi trage la răspundere ? În SUA, conform legii, asemenea persoane sînt puse pe scaunul electric sau în cel mai blând caz, condamnaţi la 99 de ani închisoare !

Lipsa unei economii şi respectiv industrii puternice duce la sărăcie. Industria este singura şansă de stabilitate şi bunăstare socială. Un stat fără o latură socială puternică nu are nici o şansă de supravieţuire. Aceasta o ştiu bine societăţile vestice.

_______________

FLOAREA VESTULUI, CA ÎNTOTDEAUNA, S-A OFILIT ÎN BALCAN

16 Mai 1999.

Pentru un jurnalist german, participant la obişnuita emisiune a Televiziunii Germane (Pro-gramul 1), «Clubul Presei », Pactul Atlantic a fost învins, indiferent care ar mai fi rezultatul final. Căci finalul nu va mai arăta, aşa cum “Floarea Vestului“, arogantă şi cinică, şi-a imaginat. Căci pen-tru “Floarea Vestului“, balcanezii sînt inferiori ca oameni şi trebuiesc folosiţi pentru menţinerea nive-lului de trai al Vestului.

Şovinismul a devenit în unele ţări din Vest, ceva genetic. Succesul economic al ultimilor 50 de ani în Vest a îndoctrinat şi omul simplu de pe stradă. Noţiunea de cultură şi-a schimbat conţinutul filozofic. Căci cărţile cu „coperţi frumos colorate” au definit deja superioritatea propriilor culturi. Trebuia însă găsit ceva mai radical (ceva ce zace de sute de ani de războaie în “sufletul vestic”). Ceva care să impresio-neze, pînă la îndoctinare, pe omul simplu . Şi asta nu e greu, căci omul de pe stradă judecă simplu, „după chipul şi asemănarea lui “.

Justificarea războiului a fost pregătită minuţios, cu aceleaşi parole şi cinism, ca exact acum 60 de ani, cînd fasciştii germani au pornit către Est în numele Civilizaţiei şi Umanităţii. În plus însă, totul se execută astăzi în numele Democraţiei Vestice, pe baza unor formule stereotipe (”bande de criminali, maşinăria morţii, despotul”, şi multe altele), care se repetă permanent, la fiecare oră, prin sistemele electronice de informare, pentru îndoctrinarea maselor de oameni, care şi aşa nu pricep prea mult. În numele Demo-craţiei Vestice, cenzura este totală. Comuniştii pe care-i cunoaştem bine, au fost copilaşi. Sistemele sârbeşti de informare sînt bombardate sistematic. Deranjează Vestul sistemele de informare sârbeşti, dacă Vestul e de partea Adevărului ? Răspunsul e clar. Fascism de nouă factură.

Bombardamente sălbatice omoară bestial mulţi oameni, distrug totul, absolut totul şi nu numai „obiecti-ve militare”. Cinic, pierderile de vieţi sârbeşti sînt tratate oficial, cînd sînt menţionate, ca “pierderi colate-rale”, adică neimportante !. Democraţia Vestică este multilaterală !. Căci tratează totul de la caz la caz. Adică după interese!. Ce e legal în Vest, este ilegal în Est !. Ce este uman în Vest , este inuman în Est !. Conform unui articol din Basler Zeitung (12 Mai 1999), rezistenţa împotriva războiului creşte continuu în interiorul regimului de guvernămînt englez şi în partidul D-lui Blair, prin corectarea paro-lelor standard : «- refugiaţii albanezi nu merg spre Ausschwitz, ci spre Macedonia;refugiaţii al-banezi nu fug din cauza Armatei Sârbe ,ci din cauza bombardamentelor Pactului Atlantic ; – Teroriştii albanezi UCK au produs refugierea populaţiei albaneze şi nu armata sârbă ; – Pactul Atlantic îşi trăieşte sfîrşitul ».

Domnul ministru de război german Sharping este în cadrul Pactului Atlantic responsabil cu Propaganda. El tot caută cu lumînarea dovezi” de atrocităţi. Pîna acum nimic ! El tot încearcă să folosească diferite imagini de război civil ca dovezi, pe care le tot trimete aşa zisului Tribunal International” de la Haga. Se tot încercă să se găsească atrocităţi ” care să fie cel puţin egale cu cele clasice din războaiele vestice. Perversitatea , Minciuna şi Falsificarea, armele de bază ale Vestului, lucrează în trei schimburi. Ele sînt ceva zilnic, ceva normal, în viaţa din Vest; de aceea trec neobservate. Ele sînt baza Sistemului de Diver-siuni Vestice. Spioni americani şi germani au fost depistaţi deja de cîţiva ani, în ONU. Toate organiza-ţiile vestice, începind de la cele de emancipare a femeii” pînă la cele” umanitare“, sînt pline de spioni. Comuniştii au fost începători .

La sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea Pactului Atlantic, doi înalţi politicieni americani au decla-rat că această sărbătoare este “sfîrşitul Pactului Atlantic” !.

Într-adevar urmele artificiale lăsate, în capetele unora, de cele trei Imperii în Balcan (Imperiul Habsburgic, Imperiul Austro- Ungar cu cea mai brutală etapă, Imperiul Otoman şi Imperiul Rus ) sînt speculate de Pactul Atlantic în interesele proprii de creare a noi pieţe de desfacere în Balcan. Potcoave de cai morţi !. Iredendişti din Balcan sau vecini ai Balcanului sînt răsplătiţi pentru interese străine Balcanului, şi implicit pentru Curăţirile Etnice şi Atrocităţile pe care le-au făcut sute de ani în Balcan (nu e vorba de albanezi, căci ei sînt băştinaşi de multe mii de ani pe aceste locuri ).

Un jurnalist de excepţie de la revista germană < Oglinda> se întrebă la <Clubul de Presă> de acum cca. 3 săptămîni, de ce mediile vestice nu au reacţionat la cea mai mare Curăţire Etnică a ultimilor 50 de ani care a avut loc în Croaţia acum cîţiva ani şi de care „Tribunalul „ de la Haga nu vrea să ştie: peste 1,5 milioane de sârbi au fost izgoniţi din Croaţia iar restul masacraţi, a la SS, de către armata cro-ată (exista documente clare americane de atrocităţi, nu ca cele ale D-lui Sharping). Unde a fost atunci „Democraţia Vestică” ?. Sau a fost totul în interesul Vestului şi al Bisericii Vestice ?.Căci Graniţa Bi-sericii Vestice s-a mutat în ultimii zece ani, deja cu peste 100 de km către Est şi deci, implicit, o nouă piaţă de desfacere a Vestului.

Fasciştii maghiari (românul get-beget, Ciurcă) şi-au anunţat deja pretenţiile teritoriale la Nordul Iugo-slaviei, unde ar exista o aşa zisă „ minoritate maghiară”. Nu sînt încă o sută de ani, de cînd în Europa a avut loc cea mai mare şi barbară Curăţire Etnică a tuturor timpurilor : cca. 2 milioane de transilvăneni trec peste munţi în “Regat”, cca. 2 milione de bănăţeni din Banatul de Vest (lugoslavia) trec în România şi la Sud de Dunare, în Serbia, cca. 1,5 milioane de slovaci şi cehi se refugiază de la graniţa cu Ungaria, cca. 1 milion de germani şi austrieci se refugiază în Austria şi Germania. În paralel intră în funcţiune Fabrica de Maghiari, nimic altceva decît trupe de tip SS : Se bătea la fiecare poartă şi se înregis-trau diferiţi locuitori, ca maghiari. Cine refuza, era împuşcat pe loc în faţa familiei. Aşa au apărut „minoritarii maghiari “, în România, Slovacia, Cehia, Iugoslavia , Croaţia şi Austria. Între 1918 şi 1940 în Ungaria existau numai 56 % maghiari. Unde au dispărut ceilalţi pînă astăzi ?. Totul se face uitat, ca şi cum nimic nu ar fi fost. „Democraţia” începe iar de la „ început” !.

Perversitatea „Democratiei Vestice” este tocmai valabilitaea ei, „de la caz la caz”. Ce e valabil pentru Vest nu trebuie să fie valabil pentru alţii !. Numai pentru cei care doreşte Vestul ! Minorităţile etnice sînt în Vest, în majoritatea cazurilor nerecunoscute şi nu au nici un fel de drepturi. Prin legi cores-punzătoare, aceste minoritati sînt obligate să fie loiale statului respectiv şi sînt lipsite de orice drept de manifestare politică a etniei. Învăţămînt în limba minorităţilor nu există !. Căci societăţi etnizate sînt societăţi fasciste.

În 1998, Slavonia de Est, cu 90% sarbi, a fost dată de către Vest, Croaţiei.

Omenirea a ajuns astăzi la o cotitură radicală. Multe ţări din Vest (SUA şi Germania în special) simt nevoia să facă ordine în Casa altora. E ca o cerinţă internă, deja genetică. Organizaţiile internaţionale au fost practic desfiinţate şi aşezate sub controlul Pactului Atlantic. Conform cinicilor comentatori atlantici de la emisiunile televizate, se bombardează în numele „Comunităţii Internaţionale”. Atmosfera Dictatului Militar a devenit politica ultimilor ani. Un salt istoric, cu mult, înapoi !. Omenirea nu a devenit prin „Democraţia Vestică” mai deşteaptă, ci mai neghioabă. Este nevoie de o Democraţie Mondială, căci Democraţia Vestică , ca şi Democraţia Comunistă, a refuzat !

Conflictul actual din Iugoslavia a fost pregătit cu cîţiva ani în urma de către Germania. Si nu a avut nici o legatura cu „asuprirea sârbească” (cuvinte vestice care îmi amintesc de limbajul “de lemn“comunist) a cetăţenilor sârbi de etnie albaneză. Catastrofa actuală a refugiaţilor albanezi este edificatoare. SUA a declarat că războiul a fost declanşat în Interesele SUA.

Ţările Vestice încearcă disperat să pună un picior în Balcan şi să transforme multe tări din Bal-can în Protectorate cu Guverne Vestice. Albania e deja de cîţiva ani transformată în Protecto-rat. Bosnia de asemenea. Dreptul la existenţă, ca popoare, este refuzat unora din Balcan. O situaţie ase-manătoare cu altele de cu cîteva sute de ani mai înainte.

Un mic popor, complet izolat de ani de zile de Lume, prin embargoul impus şi acceptat benevol de Lume, luptă demn împotriva celei mai mari puteri armate din Lume. Poporul sârb a intrat, pe vecie, in Istorie !

Mai multe asemenea popoare pe această Lume şi Pacea va fi cu adevărat realitate. Altfel urmeaza Potopul !.

_______________
IRESPONSABILITATE NATIONALĂ SAU TERORISM STATAL ?- SAU ŞI UNA ŞI ALTA!

1 Ianuarie 2002. Cluj-Napoca. Clujul este unul din marile oraşe ( cca. 350.000 locuitori, fără populaţia flotantă ) ale Romaniei . Cunoscut la anul 1173 ca: Clus şi Castrum Clus. Mai tîrziu, la anul 1275: Culus, Kluzvar (fonetic: Clujuar). Denumirea de Cluj se întilneşte şi în alte locuri locuite de traci, la Sud de Dunăre. Mai tîrziu apar denumiri derivate, produse de diferiţi oaspeţi sau ocupanţi vestici, dar întotdeauna cu elementul iniţial fonetic sau părţi din el: Cluj .Un trecut vechi, nesuficient cercetat cu adevarat de istoricii români. Subsolul Clujului e plin de istorie. Arheologii ar trebui să treacă, cît mai curînd, la treabă.

Clujul a fost pînă la anul 1990 un oraş industrial. Un combinat de utilaj greu, care ca tehnică putea să concureze orice firmă similară vestică, este înca şi astăzi un reper al oraşului.

Firme de construcţii de maşini, fabrică de armături, fabrică de medicamente, de cosmetice, de mobilă, de produse lactate şi multe alte intreprinderi dau un tablou complect al unui oras industrial european. Cel puţin pînă la anul 1990! O mare fabrică de încălţăminte, cunoscută 50 de ani pe plan mondial prin calitatea deosebită a produselor sale!

Ca cunoscător al brânzeturilor elveţiene, franceze şi germane, pe care le consum zilnic, remarc calitate superioară a produselor Napolact. Caşcavalului Moeciu, untului şi unui caşcaval dulce ( al cărui nume nu-l cunosc ) le acord,absolut clar, medalia de aur.

Clujul este şi o cetate a Medicinei, prin clinicile şi facultăţile sale. O valoroasă investiţie pentru viitor. Deasemenea un oraş al Muzicii ( mii de studenţi la conservator, cîndva!). O adevarata cetate a Învaţămîntului Superior, cu peste o sută de mii de studenţi ( cîndva!). Să sperăm că în viitor vor fi peste 200.000! Cifrele demografice româneşti ( unul se naşte şi trei mor), printre cele mai scăzute din Europa (numai Bulgaria şi Ucraina, ceva mai scăzute) trebuiesc însă aduse la nivelul francez (trei se nasc şi unul moare). Şi respectiv la nivelul vestic european care are o creştere demografică de cca. 3 ori mai mare decît nivelul est european. O minunată grădină botanică, cu sere cu vegetaţie tropicală. Lotusul, prin frunza sa ca o tavă a devenit simbo-lul Clujului. În grădina botanică din Basilea (Elveţia) am întîlnit un lotus cu menţiunea, originei: Cluj.

Un oraş de avangardă european, care din fericire, a reuşit să fie salvat, de către primărie, de la maghiarizare. Un oraş frumos cu o ambianţă şi arhitectură românească transilvană (precum şi Oradea, denumire echivalentă în Portugalia: Orada) care dau o personaliate distinctă de neîntilnit, în ţările vecine. O atmosferă inedită. Chiar dacă, ca şi celelalte ţări vecine, peste 200 de ani, a supravieţuit sub ocupaţia şi politica Imperiului Habsburgic. Atmosfera de tip germanic nu a reuşit să-şi pună multe amprente.

Cum intri în Romania, începind cu minunatul oraş Oradea, simţi că eşti în altă sferă de cultură. Bucuria vieţii şi toleranţa iţi sar imediat în ochi. Şovinismul e necunoscut de români. Un sentiment de neîntîlnit (cu excepţii din sfera de cultură latină), de la Vest de România şi pînă la marginile de Vest ale Europei. Bizantinismul, cea mai mare cultură a Europei, a lăsat urme inconfundabile, în toate domeniile vieţii. La arhitectura autohtonă e prezentă şi arhitectura de tip italo-franceză (aşa zisa: gotică, cu elemente pătrunse din Bizanţ) caracteristică acelor timpuri, pătrunsă masiv prin Imperiul Habsburgic (Austriac).

Curţi interioare, în spatele unor porţi mari, sînt tipice gospodăriei daco-trace, existentă şi astăzi în toată Transil-vania, Cosova şi Albania .

Asemenea gospodării se întîlnesc şi în Franţa de Sud, Sud-Est şi Est (Alsacia). Sînt tot urmele tracilor, căci galezii nu sînt altceva decît gălăţeni (deci traci ) din Tracia (Galaţia, pe ţărmurile Mării Negre ale Asiei Mici), care au dat naştere poporului francez. Ei au înfiinţat oraşul Marsilia. Deaceea şi asemănarea deosebită între români şi francezi. Atît mod de a fi, cît şi asemanarea figurilor, a numelor de persoane şi a denumirilor de localităţi.

Distrugerea economică a Clujului nu a putut să fie evitată, căci ea se încadrează în distrugerea barbară sistematică a României, din ultimii 12 ani, practicată de regimurile marionetă de la Bucureşti.

Terorismul Statal a acţionat în România în trei etape:

Etapa structurii organizatorice statale, prin aşa zisa „reducere a armatei“, „autonomie locală“ şi „drepturile minoritaţilor etnice“.

Etapa economica, prin aşa zisa „ privatizare“, „rentabilitate“ şi „piaţa liberă“.

Etapa culturală şi religioasă, prin aşa zisa „ rescriere“ a Istoriei şi Culturii Române (după istoriografia vestică) şi „reorganizarea“ învaţămîntului superior, după model catastrofal german. Etapă încă în curs. Romanul, cu „mic şi mare“ a participat benevol şi cu entuziasm la aceste etape. Şi aceasta în numele aşa zisei „Democraţii Vestice“, a intrării în „Consiliul Europei“, „Pactul Atlantic de Nord“ şi „Piaţa Comună“. Vor urma şi alte, << Intrări>>! Toate aceste „ intrări“ vor duce, ca şi celelalte, la distrugere, şi nu la prosperitate.

Un intelectual român propunea într-un jurnal, din Decembrie 2001, pentru „Intrarea“ în „Vest“, renunţarea la Eminescu! Eventual trebuie adoptat un Eminescu din Vest. Chiar dacă un asemenea Eminescu vestic nu se poate ridica la valoarea lui Eminescu. Important este însă că e vestic!

D-ul Radu Sârb, distrugatorul firmei „Clujeana“ se plimbă nestingherit în libertate. Aşa „Democraţie“ nu e posibilă decît în România. În SUA, D-ul Sârb ar fi deja pe scaunul electric, sub acuzaţia: << distrugerea economiei na-ţionale >> şi <<subminarea statului american>>. Iar în Europa de Vest, dupa gratii, pentru mulţi anişori.

Din cauza D-lui Sârb, cca. 14.000 de salariaţi şi-au pierdut, acum cca. 3 ani, slujba.. Împreuna cu ei, înca multe mii de membrii ai familiilor lor, au intrat în sărăcie africană. Prin aceasta s-a încalcat, brutal, Cartea Drepturilor Omului a ONU. Fanarioţilor români li s-a explicat că aceasta este „Democraţie“. O asemenea distrugere nu e posibilă în SUA sau Europa de Vest. În Germania statul salvează, prin finanţare, asemenea intreprinderi. Mai ales cele de importanţă naţională .

Cum poate o fabrică ca Clujeana sa nu fie rentabilă ? Mai ales la salariul românului! Sau s-a trecut, din nostalgie, din nou la purtarea opincilor ? Atunci trebuie confecţionate opinci, fără ca fabrica să se închidă. Sau trebuie vînduţi pantofi italieneşti ?

În SUA, acum doua luni, s-a interzis importul de oţel din motivul că intreprinderile americane nu-şi mai vindeau produsele! O procedură absolut de înţeles!

Agricultura americană şi industria textilă e finanţată de către stat. O procedură absolut de înteles. La fel e şi în Europa de Vest! Societatea de transport aeriană naţională elveţiană, Swissair,a fost salvată, acum o lună, de către statul elveţian.

Distrugerii economice în România, îi urmează acum distrugerea culturală . Adică, baza existenţei unei naţiuni. Şi fară o naţiune, un stat are numai probleme! Acesta este ţelul final al acţiunii vestice.

În cadrul acestei etape, este de observat ofensiva Bisericii Catolice, care în numele „democraţiei vestice“ şi „ ecumenismului“ acţionează pentru lărgirea sferei de influenţă către Est.

În Ucraina, Papa, la ultima vizită, şi-a cerut scuze pentru acţiunile Bisericii Catolice dealungul sutelor de ani împotriva bisericii ortodoxe pe aceste teritorii. În România: NU! De ce oare ?

Din contra, acţiunea de extindere către România continuă, şi asta cu cel mai eficace mijloc: banul!

Banul, care le-a fugit românilor printre degete şi a căzut în altă mână.

Prima investiţie vestică religioasă, dupa anul 1990 în România, a fost Bastionul din Oradea ( centru de coordonare a tuturor activităţilor catolice şi protestante de extindere către Est). Cine a aprobat o asemenea investitie ? Ce face Justitia Română ?

Al doilea obiectiv, ca investiţie, este Catedrala Catolică din Cluj (pe aceeaşi stradă cu Catedrala Ortodoxă ), finanţată de Vatican.

Pentru cine oare ? Căci în Cluj sînt maximal 10-14 % catolici şi reformaţi. În centrul Clujului ( de fapt numai pe două străzi vecine paralele ) sînt cel puţin 7 biserici catolice şi reformate ale populaţiei minoritare etnice, 1 biserică romano-catolică (în construcţie) a populatiei majoritare română şi 1 biserică ortodoxă a populaţiei majoritare română.

Adică pentru 1 biserică catolică şi reformată minoritară: cca. 5000- 6000 de credincioşi. În timp ce pentru 1 biserică ortodoxă: cca. 300.000 de credincioşi.

În plus se construieşte, acum, noua Catedrală Catolică finanţată de Roma. Adică 1 biserică catolico-reformată la cca. max. 4000-5000 credincioşi!

Adică un raport de cca. 58 de ori mai mare în favoarea religiei catolico-reformate a populaţiei minoritare etnice în comparaţie cu populaţia ortodoxă majoritară! Efectiv incredibil!

Şi un raport de cca. 10 ori mai mare în favoarea religiei catolico-reformate a populaţiei minoritare etnice în comparatie cu popu-laţia romano-catolică română.

Raporturile nu se schimbă esenţial,nici dacă se ia în considerare tot Clujul.

Întrebarile sînt multe şi cer răspuns imediat:

1. De ce s-a aprobat construirea Catedralei Catolice, investiţia Romei ? Căci acum cîţiva ani, la Oradea, se construise deja Bastionul.

În nici o ţară din Lume nu s-ar aproba o asemenea acţiune materială de expansiune religioasă. Şi implicit o expansiune spirituală de umilire a sărăciei ortodoxe.

Şi asta într-o zonă unde oaspeţii şi ocupanţii au executat 3 holocausturi (1750, 1867-1916, şi 1940-1944 ). Nu ştie aceasta Vaticanul ? Atunci trebuie informat! În Elveţia,pentru astfel de aprobări se face Referend Popular!

De ce se acceptă asemenea investiţii enorme care înjosesc nu numai puterea financiară a bisericii orto-doxe de baştină, dar şi moralul populaţiei ?

De ce se admit asemenea abuzuri în numele „ Democraţiei vestice“. O „ democraţie“ care în Vest nici nu se pomeneşte, dar să se mai şi accepte ?

În Germania trăiesc 7% musulmani. Nu-mi pot închipui că în Berlin sau Frankfurt să se aprobe o Catedrală Musulmană de asemenea dimensiuni.Şi în nici un caz, dacă ar mai fi existat vreo altă geamie. Ar fi considerată ca o insultă,de catre populaţia majoritară germană, în sfera proprie de cultură. Aceasta ar duce la enorme conflicte sociale.

De ce în România se poate ?

4. De ce nu se cer pagube pentru holocausturile executate de oaspeţi şi ocupanţi, precum şi pedepsirea criminalilor de război, care înca se mai plimbă în linişte pe stradă, undeva prin Europa ?

Întrebari de bază:

A. Unde se merge ? Deja în multe locuri din Transilvania s-au instaurat relaţiile sociale ale Imperiului Austro-Ungar. În unele parţi ale Transilvaniei, unii minoritarii maghiari ( ţigani maghiarizaţi, români maghiarizaţi între 1867 şi 1916 şi maghiari) consideră că trăiesc în Ungaria.

B. Se înapoiază proprietăţi obţinute abuziv, în timpul admini-straţiei ungare dintre 1940-1944, unor persoane străine sau cetăţeni români care mai de grabă ar trebui să stea pe banca Justiţiei. Cît de departe merg fanarioţii români cu asemenea abuzuri ?

Arhivele Transilvaniei părăsite cu indolenţă tipică româneasca de către regimul anului 1940, au fost furate de Ungaria şi distruse. Un actual şofer de taxi, cu care am stat de vorbă în Cluj, în Dec. 2001, fost mecanic la Clujeana,avea în timpul pătrunderii soldaţilor unguri în Cluj, şase ani. Împreuna cu încă 2 fraţi, pîna în patru ani, şi cu un frate de 5 luni în braţe, au fugit prin pădurile Feleacului, noaptea, pentru a ajunge într-un sat la adapost de soldaţii unguri . Copii nu aveau nici o şansă în faţa soldaţilor maghiari! Şi românii au încă toleranţă, şi încă ce toleranţă! Care te pune pe gânduri!

C. Nu există nici măcar un politician din Guvern care să poată recunoaşte acest Terorism Statal, practicat in numele „Democraţiei Vestice“ ? Am stat de vorbă, în tren, cu cetăţeni români de etnie maghiară, care se întorceau de Crăciun şi Anul Nou din Ungaria,de la muncă. Erau efectiv revoltaţi de politica românească de distrugere a Statului Român. Argentina este exemplul cel mai edificator al politicii economice şi bancare coordonate din afara ţării şi de Fondul Monetar Internaţional. Tragedia este totală, în aceste zile în Argentina. „Plînge Argentina!“

Pentru cine oare se construieşte această Catedrală ? Se aşteaptă, din nou un alt Viitor, adică Trecutul secolului 19 ?

Ortodoxismul este originea Catolicismului şi Evanghelismului ( Protestantism sau Reformism). De ce religiile creştine nu se respectă ? De ce se pune în joc puterea politică şi cea financiară ? De ce se susţin politicile guvernamentale de expansiune ? Are Creştinismul încă probleme de înţelegere nerezolvate ?

În curînd se împlinesc 800 de ani de la distrugerea Constantinopolului de către creştinii vestici. Nu s-a invăţat încă nimic din Istorie ?

Respectul şi neamestecul, trebuie să fie prima cerinţă a unor relaţii paşnice. Nu numai pentru că avem cu toţii acelaş Dumnezeu şi de fapt aceeaşi credinţă!

_______________
O ŢARĂ ÎNSEAMNĂ UN STAT PUTERNIC ECONOMIC ŞI MILITAR

CUM PUTEA ROMANIA SA ARATE PRIN CONSOLIDAREA ECONOMIEI

EXISTENTE LA 1989 ?

O Tara inseamna un stat puternic economic si militar. Indiferent de numarul populatiei tarii respective. Aceasta este suportul unei natiuni si respectiv culturi. Asa au procedat tarile vestice si asa se procedeaza si acum.Elvetia cu o populatie de 7 milioane de locuitori are printre nivelele de trai celei mai ridicate din lume. In 1945 nu a fost asa ! Munca colectivului, fara”supradotati romani”, a realizat aceasta. Societate inalt industrializata, cu un puternic stat (daca nu era federal cu siguranta ca era si mai puternic) sio puternica armata ( cca. 400.000 de militari acum si 600.000 acum doi ani), foarte probabil una din cele mai dotate armate din Europa. Deaceea nu auavut razboaie de citeva sute de ani si nu din alte motive .Societatea elvetiana ofera o viata placuta cetatenilor ei si in plus fiecarui o sansa si o siguranta sociala. Numai in tarile scandinave se mai intilneste asa ceva. Societaea elvetiana isi ingrijeste cultura proprie ca pe ceva sfint. Exact ca un francez, olandez, spaniol, danez sau englez.

Viitorul Romaniei in cadrul Pietii Comune:

1. Piata de desfacere a produselor vestice.

2. Lipsa unei industrii puternice exclude orice fel de posibilitate a unei bunastari a societatii romanesti. Din turism nu se poate trai, asa cum “specialisti” economici romani o tot propovaduiesc din lipsa de inteligenta. Nici macar Elvetia nu poate trai din turism !Portugalia si Grecia sint de cca. 30 de ani in Piata Comuna. Portughezii si grecii sint lucratori in Germania, Elvetia, Franta, etc. Nivelul lor de trai nu va putea atinge nici peste inca citeva zeci de ani, nivelul “sefilor” din Piata Comuna. Probabil, niciodata.

3. Vinderea bogatiilor subsolului strainilor a blocat si mai mult sansa unei posibile bunastari. Romania este acum la nivelul de tara africana, cind sefii de trib considera ca sint de drept sa administreze bogatiile tarii ca proprietate personala.Petromul si bogatiile de petrol ale Romaniei au fost vindute pe un pret egal la data respectiva cu venitul propriu realizat de Petrom pe acel an !!!Presa austriaca a scris ca prin Petrom au cumparat o a doua Austrie ! Inteligenta Romanului este deadreptul impresionanta. Pai la o “educatie de excelenta”o asemenea inteligenta nu ajunge. Cind ii intrebi pe romani spun: “pai eu nu am votat”. Lasitate pura si lipsa de demnitate traditionala de la Mihai Viteazul incoace.

4. Prin “investitii” ale Pietii Comune in Romania trebuie inteles valori de nivelul unui “cornet de seminte prajite” in comparatie cu valorile care dispar anual din Romania in favoarea bunastarii altor societati europene.

Sper totusi ca prin “educatie de excelenta” sa se inteleaga:

1. Ca si in Constitutia Americana (”Subminare Economiei Nationale se pedepseste cu pedeapsa capitala”- Nu e o formulare comunista, cum multi romani ar crede, ci capitalista) trebuie pusi in fata unei justitii. De la fabrica “Clujeana” , “Progresul Braila”, “ARO-Cimpulung”, “Petrom”, “Resita”, “Galati”, “Calan”, “Electroputere”, “Roman”, “UMT”, “Autobuzul”, “Ciment- Cimpulung”, “Sadu”, etc.

De la D-ul Roman, Iliescu, Constantinescu si Nastase si pina la jefuitorul de rind. Fiecare dupa fapta si rasplata. Desigur ca pedeapsa capitala in cadrul Pietii Comune nu e de introdus. Dar izolarea in celula singulara ca in Germania (de la 20 de ani in sus) este bine venita, cu toate ca cere o investitie.

Dar se poate cere un fond de la Piata Comuna in sprijinul Justitiei.

2. Confiscarea tuturor retrocedarilor de importanta nationala (Romania este singura fosta tara comunista unde s-au facut retrocedari antinationale, in cadrul coruptieitotale a societatii romanesti) efectuate de jefuitorii de tara in cei 17 ani de guvernare.

3. Abrogarea Constitutiei 2003 si revenirea la Constitutia similara cu Constitutia Franceza.

4. Promovarea in educatie in cea mai mare masura posibila a DEMNITATII UMANE si NATIONALE. Sper ca acesta este continutul “educatiei de excelenta”.

Caci viitorul este numai al societatilor nationale. Asta o stie Vestul foarte BINE.

5. Munca “24 de ore din 24″ si INVESTITIA PROPRIE in societatea colectiva a tarii pentru realizarea unei industrii si economii puternice.

Mi-am dedicat aceasta frumoasa seara de vara Romaniei. Cu toate ca nu mai am nici un fel de speranta. De fapt m-am consolat. Dar poate mai tirziu va avea totusi ovaloare istorica. Nu sint comunist sau extremist asa cum un papagal de roman m-ar cataloga imediat (caci alta arma inteligenta nu are). In Elvetia la liceu se invata (din 2005) ca Romania este o tara vinduta total si practic exista numai pe hirtie. Fiul meu a invatat acesta la istorie. El stia insa ca asa este. De la mine ! Pina in 1989 eram mindru ca-s roman. Dupa 1992 , mi-e rusine sa spun ca sint roman. Crezusem inainte ca Comunismul a fost de vina. Eroare. Romanul este de vina. In 1939 tara fusese tot de romani jefuita. Exact ca astazi. Sper ca multi din cititorii D-vstra vor putea ceva sa inteleaga din aceste rinduri. Trebuie incetat cu drumurile demagogiei. Trebuie pus mina pe munca si creata o societate echilibrata, cu stat deosebit de puternic. Intelectualii romani au condus societatea romaneasca pe drumul pierzaniei statale. Motivul: nivel scazut de inteligenta. Romania este acum colonie vestica.

25 Mai 2007
_______________

ATENŢIE LA „DEMOCRAŢIA VESTICĂ“

Raspuns la un apel de la Uniunea Internationala a Femeilor Romane
Stimate Doamne,Am citit mesajul pe care mi l-ati trimes si incerc sa va raspund pentru scurtul timp pe care il am.

Desigur ca femeile reprezinta in societatea omeneasca ponderea cea mai importanta a vietii sociale si intelectuale.In Romania femeile au fost intotdeauna dealungul istoriei mai puternice decit barbatii. Poate ati auzit de <Amazoane>,

luptatoarele trace care au luptat impotriva grecilor. caci probabil barbatii erau prea lasi.

Barbatii sint, in comparatie cu femeile, un element care se prezinta la “exterior”, ca elementul puterii.

In trecutul societatii romanesti, spre deosebire de societatile vest-europene, a existat numai matriarhatul.

Acum 30 de ani, cind am sosit in Europa de Vest (in Germania si mai tirziu in Elvetia) am ramas socat de pozitia

“defavorabila” a femeii in comparatie cu cea a societatii comuniste din Romania. La aceeasi pregatire, salarii mult mai

scazute. Deasemenea domeniul accesibil de meserii sau stiinta de necomparat cu cel din Europa de Est.

Abia acum citiva ani am vazut in Vest o soferita in Germania sau Elvetia. In firme foarte foarte putine femei ca ingineri

sau oameni de stiinta. In domeniul doctorilor deasemenea insa ceva mai mult ca la ingineri. Numai personalul de asistenta

medicala si de ingrijire este feminin.

Asa ca mi se pare efectiv grotesc sa se vina din Vest si sa se predice romanilor promovarea femeilor in societate.

In Elvetia se intreprinde mult pentru promovarea femeii in viata publica si profesionala tocmai din motivul ca femeia in

societaea vestica a fost de sute de ani discriminata.

Este acelas lucru cu predicarea Produselor Bio din Vest catre Est, cind in Est in 1974 era o calitate excelenta a hranei

si era practic BIO. Deci atentie mare la strategiile de hegemonie vestica.

Un alt punct de vedere. O asemenea societate a femeilor din Romania nu poate avea sediul in USA. Este o autoinjosire

a femeilor din Romania. O asemenea “vilva” venita din Vest in acesta problema a femeilor din Romania nu face altceva

decit sa dea material (apa la moara) diversiunii cu manusi de catifea vestice de a-si continua propaganda antiromaneasca.

Nu sint nici comunist , nici extremist, nici nationalist si nici sovinist. Am multa experienta de viata si succese , deci fara

complexe de inferioritate de diferite naturi, ceea ce-mi permite sa va spun: Atentia la “democratia vestica” !


RASPUNSUL SE ADRESEAZA ACESTEI INITIATIVE :

Noi, femeile, suntem peste jumatate din populatia planetei ca si a Romaniei.

Din pacate avem foarte putine reprezentante in sfera politicului, businessului si managementului de orice natura desi suntem implicate activ in societatea civila. Consideram ca a fi in primul rand mame si sotii nu este mai prejos decat munca barbatilor, ci din contra. Avem dreptul la respect, la afirmare, la punerea in valoare a intregului nostru potential. Avem idei, sperante, bucurii, dureri, pe care adesea nu avem timpul si nici curajul sa le impartasim.

Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO, va invita sa va alaturati demersului nostru de a arata lumii ca sintem creatoare si participante active de valoare la viata familiei, a societatii in care traim, a planetei.

In martie 2007 s-a lansat Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO, organizatie umbrela nonguvernamentala, non-profit, care actioneaza pentru sprijinirea femeilor din Romania, precum si a romancelor din alte tari, in diversele probleme cu care se confrunta (sociale, educationale, familiale, etc.). Acest demers absolut necesar a fost facut datorita multiplelor situatii dificile carora femeile romane, dar si femeile in general, indiferent de virsta, profesie, religie si rezidenta, trebuie sa le faca fata zilnic.
UNIFERO este inregistrata oficial in Atlanta, Georgia, SUA incepind cu data de 9 februarie 2007 si va activa prin reprezentantele sale teritoriale.
* Presedinta Biroului Director este doamna Smaranda CAZAN-LIVESCU (SUA).

* Membrii Onorifici: Lia ROBERTS, candidata la Presidentia Romaniei in 2004, Consul Onorific al Romaniei in Las Vegas Nevada si Diana WHEELER, Alpharetta City – American Romanian Sister Cities .

* Din Birou mai fac parte: Alexandra CAN (R.Moldova), Antonia si Liviu DRUGUS (Romania), Sisila DULDURESCU (Franta), Mariana GUSETU (Romania), Katherine si Doris HUNTER (SUA), Maria MACHEDON (R.Moldova), Ioana MARIN (Israel), Valery NOBLE (SUA), Carmen PANKAU (Germania), Raisa PADUREAN (R. Moldova, Tiraspol), Ion si Adriana SENIUC (pentru Ucraina), Elena Angela SILISTRARU (Italia), Vitalia PAVLICENCO (R. Moldova).

* Consilieri: Ioan DRIMUS (Franta), Liviu DRUGUS ( Romania ), Viorel MAIER ( Israel ), Vincent HUNTER ( USA )

* Consultant juridic: A.ION ( Romania )

* Consultanti Tehnici : Daniel DANCIU (Franta), Dan MASCA ( Romania )

* Web Masters: Claudia DANCIU (Franta)

Viziunea UNIFERO: respectarea femeii romance ca fiinta demna, recunoasterea particularitatilor si atributiilor specifice, includerea ei ca partenera egala cu barbatul in toate domeniile societatii actuale si viitoare ale Romaniei, ale tarilor in care traiesc acestea, ale umanitatii in general.
Adresa postala: POBox 3766 Lawrenceville Highway, Lilburn / Atlanta, Georgia 30048, USA
Lista de discutii a organizatiei este: UNIFERO@yahoogroups.com pe care va invitam sa va inscrieti si sa publicati mesaje de interes.

Inscrierea in UNIFERO se face in baza unei cereri de adeziune, insotita de o scrisoare de motivare si un C.V. La organizatie pot adera si barbatii care doresc sa sustina pozitia noastra.

Taxa de aderare la organizatie, pentru persoane fizice este de 90 RON pentru Romania, 20 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria 100 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul in $ pentru celelalte tari, iar pentru persoane juridice de 180 RON pentru Romania, 40 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria, 200 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul in $ pentru celelalte tari. Sumele in lei se vor vira in contul RO34CECESV0102RON0205726 (atentie la diferenta dintre O si 0), cod BIC CECEROBUXXX, deschis pe numele Gusetu Mariana. Sumele in $ si echivalentul euro se vor vira in contul UNIFERO nr.2000032279247, cod SWIFT-PNBPUS 33, routing number 061000227 deschis la Wachovia Bank, Atlanta, Georgia, SUA.

_______________

FACEŢI CE FACE VESTUL ŞI NU CE VA SPUNE VESTUL

Raspuns la un articol de Mircea Cartarescu (”Somnul ratiunii”)

L-ati cunoscut pe Funar ? Un om de care Romania ar fi avut mare nevoie. Un om capabil si in plus patriot.

Dar cind romanul aude de Stat, Munca, Ordine si Disciplina face deja in pantaloni.

Putin a salvat Rusia ! Acum citeva zile presedintele Frantei a plecat de la Putin cu coada intre picioare. El probabil, cu inteligenta lui, a crezut ca-l pacaleste pe Putin , in numele “Democratiei Vestice”. Putin i-a dat citeva exemple de “Democratie Vestica” si care l-au blocat pe Sarkozy.

Cine va salva Romania ? Caci romanii sint popor cu inteligenta nastasiana (Nastase), adica imbecili in adevaratul sens al cuvintului. Si fara sansa de revenire. Ei nu au reusit sa iasa din ideea lor fixa, ca vestul le aduce fericirea. Ei nu au reusit sa-si dea seama ca sint dusi de nas zilnic de catre serviciile de diversiune vestice. Televiziunea lor si ziarele de mare circulatie sint ca pentru handicapati mintali. Macar din cind in cind un film american, in care sa se puna probleme sociale ( de tara, de demnitate omeneasca si nationala), cum se da in Germania, Elvetia, Austria si Italia, nu e de vazut. Ci numai seriale pentru oameni infantili. In Evenimentul Zilei (de exemplu) totul ce este pentru tara este cenzurat, iar tot ce este pentru dezmembrarea tarii este liber de publicat. In numele Democratiei Vestice. Ziar total cenzurat de serviciile vestice cu acolitii lor romani. Numai cind veti intelege aceste situatii ( si cind nu va veti mai ghida dupa parole standard aruncate de cei cu alte interese decit cele romanesti) veti putea da un drum pentru tara.

In articolul D-vstra nu aduceti nimic constructiv, ci numai niste constatari, care vor conduce romanul pe aceleasi drumuri de pina acum. Romanul are Orbul Gainilor. De la aceasta idee trebuie sa tratati situatia. Si nu de la idei fixe. Cum au votat romanii noua Constitutie 2003 ? Adica transformarea in stat federal? Cum au distrus romanii o industrie la nivel mondial ? ( In Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, Croatia nu s-au inchis nici macar ateliere primitive !

Acum 2 saptamani, in drum spre Barcelona (din Elvetia, prin Franta) am numarat cel putin 100 de camioane din Cehia, Slovacia, Lituania si Polonia. Si care aduceau marfa si nu veneau sa cumpere obiecte pentru protipendada. In Japonia, la Toyota, fabrica de automobile la nivel de virf mondial, unii subliferanti au ateliere cu echipament din anul anul 1916. Deci omul sfinteste locul !)

In Bulgaria, ordine si disciplina totala. Nu vezi urma de tigan care te acosteaza, urme de vagabonzi si urme de minoritari etnici. In Bulgaria traieste o mare minoritate turca de cca, 15% ! Drepturi etnice: 3 clase primare in care se invata si limba turca. De ce este altfel in Romania, caci Romania are cele mai putine minoritati etnice ( tigani si romani maghiarizati intre 1867 si 1914) ? De ce nu e asa in Alsacia ( Franta), Suedia, Turcia, Grecia, Polonia, Cehia s.a. ? Deci Romanii au Orbul Gainilor, adica inteligenta nativa foarte scazuta.

Romania si Albania au densitatea cea mai mare de Mercedesuri, BMW-uri si VW din Europa ! De ce oare ? Nu cumva sint complexele de inferioritate biologica ? Caci ambele popoare au radacini trace. De ce romanii si-au redus armata la 75000 de militari, sleampati si prost pregatiti ? Elvetia, tara de 7 milioane, are o armata de 400000 militari activi (acum 2 ani a fost de 600000 !) cu un echipament de virf in ierarhia europeana. Fiecare rezervist face 3-4 saptamini pe an concentrare. Fiecare cetatean activ este obligat sa faca 1 data pe an trageri pe poligoane aflate aproape in fiecare sat. Elvetia nu are incredere in Pactul Atlantic si vecinii ei, ci numai in ea insasi. De aceea de aproape 1000 de ani nu a avut nici un razboi ! Hitler nu a intrat in Elvetia din grija bancilor elvetiene! Garantia pacii este numai o armata proprie puternica.

Cimpuri, cit vezi cu ochii, foste agricole de mare productivitate ( de ex. intre Oradea si Cluj), sint pline cu balarii cit un pom de mare. Unde se mai vede asa ceva in Europa ? Orbul Gainilor nu le permite romanilor sa se uite macar in Ungaria ?

Asa ca D-le Cartarescu, daca vreti sa le faceti intr-adevar romanilor un bine, spuneti-le cine sint ei ! Caci ei nu pricep. Tot ce nu merge in Romania este dat pe seama comunistilor, securistilor, “nationalistilor” (in Vest au fost numiti ” patrioti” !), “sovinistilor “(care au “pretentii” ca in Romania sa se vorbeasca romaneste ! In Vest este deja in singele natiunii),a lui Ceausescu si altora. Ca o placa de patefon care este pusa zilnic din 1990 incoace. Fals domnilor ! Ajunge !

Tot ce nu merge in Romania este din cauza romanului. Asa a fost si in 1939 ! Vestul a stiut si a facut acum la fel ca in 1939. Bucurestiul era in 1939 capitata servicilor de spionaj vestice. Ca si astazi.

Nistrul nu trebuia trecut . Si mai ales cu carutele ( binecuvintate de preoti) impotriva tancurilor sovietice. Puneti in fata tribunalelor pe Iliescu (considerat incapabil si de Ceausescu), Roman, Constantinescu si in primul rind pe Nastase ( inteligenta tipica romaneasca). Puneti mina pe munca, ordine si disciplina si creati un stat puternic.

Caci asa este in Vest. Faceti ce face Vestul si nu ce va spune Vestul. Dar pentru asta promovati pe cei inteligenti (chiar daca sint foarte putini).

De peste 30 de ani traiesc integrat in societatea vestica, cu prieteni de toate etniile ( maghiari, germani, francezi , elvetieni, finlandezi, englezi, etc), cu multe succese profesionale multumita Politechnicii din Bucuresti, cu cunoasterea societatilor si culturilor germane, elvetiene si franceze si cu cunoasterea societatilor din aproape toate tarile europene.

14 Octombrie 2007, Langenthal, Elvetia

_______________

HORA MORŢII

1 August 1997. Blansingen. Germania. Nu sînt decît ca. 60 de ani, de cînd prin satele dintre Oradea şi Cluj, ţăranul român, baştinaşul locurilor, îşi lăsa viaţa, din vină că era român pe pămîntul României.

La marginea satelor, în timp ce erau siliţi să joace hora lor, pe muzica tarafului, î-şi aşteptau glonţul răpitor de viaţă al mitralierei maghiare. Atrocităţi de nedescris pe care un popor de cultură nu le poate face. Aceştia erau maghiari, rnînaţi de visul bolnăvicios al Ungariei Mari. Exterminarea băştinaşiului satelor, tăranul român, era ţelul principal (în special copii), ca singura şansă a acestui vis. Şansa pe care au pus-o în aplicare. Era sigur greu să spui că eşti român, căci în faţa copiilor îţi puteai pierde viaţa.

Evreii îşi respectă cu sfinţenie morţii mistuiţi în fabricile morţii sau mitraliaţi unul peste celălalt la marginea gropilor comune. O fetiţă, în Europa de Est, de 12 ani, care s-a suit peste corpurile fără viaţă ale părinţilor ei (împuşcaţi în faţa ei), la marginea unei gropi comune, pentru a fi împuşcată, a strigat în limba germană :”lăsaţi-mi viaţa, căci sînt copil !” (declaraţia unui soldat german, martor ocular, făcută la TV germană acum ca.2 ani). Holocaustul evreilor e ceva sfînt. Românii din Basarabia şi Bucovina au dispărut mînaţi de acasă în gerurile Siberiei, de unde nu au mai veit înapoi. De ce nu-i respectăm ?.

Grecii îşi respectă copilaşii împuşcaţi în braţele mamelor lor de către militarii germani. E ceva sfînt, de neatins. Guvernul actual român îşi înjoseşte morţii, vinovaţi că sînt români . Francezii îşi respectă ţăranii şi satele dispărute într-o tăcere neuitătoare. Spaniolii, ţăranii şi orăşenii răpuşi de avioanele legiunii germane Condor, în 1936.

Cehii au ieşit în stradă cînd cancelarul german Kohl a vizitat acum cîteva luni Cehia, cu lozincile : ” Kohl, du-te acasă !“ De ce locuitorii Clujului au nevoie de un consulat maghiar, fără nici un fel de rost, dacă ei nu doresc aceasta ?.De ce românii nu au un pic de demnitate şi nu-şi respectă ceea ce au cel mai drag : ţăranul român, făuritorul culturii lor.?.

De ce un guvern român nu-şi respectă morţii ? De ce, din cauza incompetenţei acestui guvern antinaţional, locuitorii oraşelor transilvane trebuie să suporte inscripţiile maghiare, cînd ei nu pot uita atrocităţile maghiare?. Am vorbit cu ei la Huedin şi Cluj. O clujeancă, căsătorită cu un maghiar, martoră la atrocităţi, ne-a declarat :” un maghiar din România, după ceea ce au făcut, nu are dreptul nici măcar să deschidă gura.”

Într-un sat de la marginea drumului naţional lîngă Oradea, am discutat cu cetăţeni români de etnie maghiară, care mi-au declarat că nu pot înţelege cum un guvern poate să facă aşa ceva ?”.

De ce acest popor român înghite atîta înjosire, m-au întrebat ei ?

Cehii, la eliberarea Cehiei, i-au trimes pe cei 1,6 milioane de etnici germani în Germania. În Tratatul actual Germania -Cehia, cehii au refuzat să se includă chiar şi numai scuzele (cerute de partea germană) pentru această acţiune.

De ce un guvern, care pretinde că e democratic, este nedemocratic cu propriul popor ?. Nu au românii noţiunea de ţară ?. Căci aşa ceva nu este nici măcar de gîndit, nici în Europa şi nici în altă parte. Consiliul Europei a interzis asemenea cerinţe ale drepturilor colective ale minoritatilor. Căci aceasta înseamnă fascism. În numele cui îşi bate joc un asemenea guvern (care speram că va aduce schimbarea cea bună) de poporul român ?. Întreab aceasta căci nu sînt nici naţionalist, nici şovinist şi nici fost comunist. Ci un om, absolut normal al societăţii vesteuropene.

_______________

MIZA OCULTĂ A SUMMITULUI NATO DE LA BUCUREŞTI

Ecou la articolul “Capii lumii, protejati de triunghiul divin”
Misticism, Tablitele de la Tartaria, Pactul Nord Atlantic, Papa de la Roma, Ghicitori de Viitor sunt personajele acestui articol al carui scop cultural, politic si spiritual imi scapa intelegerilor mele. Desigur eu nu detin inteligenta nastasiana, caci aceasta o stiam si acum 31 de ani cind traiam in Romania. Caci altfel articolul d-nei ziariste m-ar fi fascinat si pe mine.

“Triunghiul Divin”, pomenit in articol, si “Renasterea spirituala dupa 2007″ (ma intreb ce a insemnat oare in spiritul romanului anul 2007, caci ei sint cunoscuti in Vest de la Mihai Viteazul incoace, ca oameni cu duhul slab) trebuie sa insemne ceva revolutionar in viata romanilor (probabil vor fi pusi in fata tribunalului apologetii distrugerii neamului romanesc, adica cei care au adus “democratia vestica” in viata romanului, la initiativa Vestului si prostia Estului).

Caci daca nu este asa, deci ceva revolutionar, o fi oare o manevra de a distrage atentia romanilor, naivi cunoscuti din istorie, si a-i tine in contiuare in impotenta lor politico-economica seculara.

Renastere spirituala nu mai poate exista caci, un monument ridicat de catre romani unor generali straini care au masacrat 40000 de romani civili (femei si copii), inseamna mocirla spirituala, din care nu se va mai putea iesi niciodata. Este incredibil acest “halou divin” precizat de d-na ziarista. Dar unde n-a dat Domnul, nu ajuta nici Sfintii. Deci “protectia din alte sfere decit cele materiale” se potriveste romanilor si e singura care ii mai poate ajuta. Intrebarea este, cind va sosi acest spirit. Caci daca va sosi cind Romania nu va mai exista, desigur vor fi altii fericiti cu asemenea paminturi si bogatii. Deci romanii ar trebui sa incerce sfera materiala. Dar pentru aceasta, dupa cum se spune in Vest, sunt incapabili. Cedarile lor (in fata terorismului de catifea vestic si nu in fata spiritului), pe masura ce sunt mai numeroase, pe atita produc mai multa greata in Europa de Vest, SUA, Canada si in multe alte locuri. Deci efectul este exact invers decit au crezut apologetii bunastarii societatii romanesti si ai buzunarelor proprii.

Si pe buna dreptate.

Romanul (cine a avut urechi de auzit si ochi de vazut) a avut ocazia practica pe viu, acum dupa 1990, ca niciodata in istoria lui; sa constate direct cine este el cu adevarat. Din probabil locul al 16 – 20 din lume ( loc realizat de comunisti, deci de o minoritate), ca capacitate economica in 1989, s-a ajuns astazi la locul circa 150, adica la nivel african de

tara subdezvoltata. Iar ca democratie enorm: fiecare poate sa faca ce vrea si ce doreste. O democratie si libertate care nu exista nici in Elvetia ( tara cea mai democratica din lume), caci in Elvetia orice afirmatie antistatala este imediat pedepsita. In Romania se plimba nestingheriti toti cei care instiga la dezmembrarea tarii. Jurnale, de larga circulatie romanesti publica chiar aceste cerinte antistatale. O democratie necunoscuta in Europa. Intelectualitatea romana de tip “furculision” a dus Romania pe aceste drumuri. Caragiale, traind un timp bun in sfera de cultura germana, a avut o “stima” deosebita pentru “furculision”. Ii intilnesc si eu aici in Vest. Sint efectiv gretosi.

Intelectualitate de tip “furculision” nu exista in Europa de Vest, ci numai intelectualitate pentru tara. Tocmai asta este originalitatea la romani. Si de acest tip de oameni are nevoie Pactul Atlantic. Caci in Pactul Atlantic (nu cum furculision il numeste NATO, precum papagalul care repeta ce-i spune stapanul) exista oameni care fac totul pentru interesele tarilor lor. Inclusiv razboaie. Si atunci cine sa lupte in diferite regiuni framintate ale acestui Glob. Oamenii lui “furculision”, care in uniforme finantate de Pactul Atlantic vor deveni personalitati, ca carne de tun. Dupa dezarmarea propovaduita de Vest si efectuata, de fapt ,aproape numai in Romania (care avea o armata puternica si o industrie de armament care ocupa locul 5 in lume, loc ocupat acum de Germania), dupa anul 1990, inarmarea in Europa de Vest si in alte parti ale lumii a crescut de 20 de ori.

Cu cit Pactul Atlantic va fi mai puternic, cu atit se vor produce inarmari si mai multe. Caci pacea poate fi asigurata numai prin arme. Arma nucleara si cea de presiune ( SUA si Rusia) vor fi in viitori 10 ani prezenta la multe natiuni. Si aceasta trebuie sa fie pentru asigurarea linistei pe acest pamant framantat de hegemonii politice, religioase si culturale.

Franta a infiintat deja o baza militara pe peninsula arabica vizavi de Iran. O provocare care va avea ca efect inarmarea atomica a Iranului. India are deja primul submarin atomic capabil de armament nuclear. Brazilia va construi si ea in viitor un submarin atomic. Coreea de Nord detine arma nucleara si mijloacele de transport corespunzatoare.

Exemplul Cosova a demonstrat ca ONU ca organizatie politica nu are valoare in fata SUA si EU. Acest efect va conduce in viitorii ani, dupa aprecierea mea, la o inarmare de cel putin 20 de ori mai mare decit nivelul anului 2008.

Romanul nu are absolut nici un simtamant de tara si nici capacitatea de a intelege. Nicaieri nu se intilneste asa ceva in Europa.

Nici macar in tara fantoma Belgia, care de fapt sint doua tari oficial despartite (acum un an), dar tinute prin coruptie impreuna. De catre “sefii” Pactului Atlantic si Pietii Comune.

Pentru roman, tara inseamna ceva de la care el poate sa jefuieasca continuu, si astfel sa trindaveasca. Romanul este tipul de om instabil psihic, datorita lipsei de inteligenta nativa (romanii detin inteligenta nastasiana). Aceasta il conduce la un grad de lasitate necunoscut in Europa. Esti socat cind treci granitele Romaniei. “Statul” nimanui. Democratia jafului. Si asta dupa aproape 20 de ani de asemenea democratie. Si nimeni nu vede absolut nimic, ci tot se spera la minuni divine, adica speranta impotentului.

“O renastere spirituala” nu poate exista fara o renastere economico-politica. O renastere economico-politica nu mai poate exista la romani, caci apologetii “furculision” ai inteligentei lor nastasiene au calculat ca Romania poate trai numai din turism. Iar bogatiile tarii trebuiesc concesionate pentru 60 de ani conform democratiei taranistilor. Probabil s-a calculat ca dupa 60 de ani se vor trezi romanii (caci asa spune si imnul romanilor).
<!–
Caci stind 60 de ani cu burta la soare nu prea este sanatos. Cu toate ca in aceasta perioada manelele le vor „La confluenta dintre religia catolica si religia ortodoxa – in Transilvania –, catolicii si ortodocsii sunt chemati sa-si uneasca eforturile, astfel incat continentul european sa nu isi uite radacinile crestine. Ciudata intelegere a D-nei scris acest articol. Papa Ioan Paul al II-lea nu se referea la rolul spiritual al Romaniei, ci ca in Cluj mai trebuieste construita inca o catedrala Catolica, pentru ca Biserica apostolica a Romei sa puna mina complet si pe Transilvania. Caci si asa bisericile catolice si reformate din Cluj erau in majoritate in comparatie cu cele ortodoxe. Cu toate ca ortodoxii sint in majoritate absoluta. Dar valoarea spirituala a romanului de cca. 10 ori mai scazuta decit a maghiarului, ii da dreptul bisericii catolice si reformate sa construiasca in continuare biserici in Cluj. Doamna jurnalista a acestui articol a inteles gresit.

Caci stind 60 de ani cu burta la soare nu prea este sanatos. Cu toate ca in aceasta perioada manelele le vor mingia plictiseala.

„La confluenta dintre religia catolica si religia ortodoxa – in Transilvania –, catolicii si ortodocsii sunt chemati sa-si uneasca eforturile, astfel incat continentul european sa nu isi uite radacinile crestine”. Ciudata intelegere a D-nei care a scris acest articol. Papa Ioan Paul al II-lea nu se referea la rolul spiritual al Romaniei, ci ca in Cluj mai trebuieste construita inca o catedrala Catolica, pentru ca Biserica apostolica a Romei sa puna mina complet si pe Transilvania. Caci si asa bisericile catolice si reformate din Cluj erau in majoritate in comparatie cu cele ortodoxe. Cu toate ca ortodoxii sint in majoritate absoluta. Dar valoarea spirituala a romanului de cca. 10 ori mai scazuta decit a maghiarului, ii da dreptul bisericii catolice si reformate sa construiasca in continuare biserici in Cluj. Doamna jurnalista a acestui articol a inteles gresit ceea ce papa Ioan Paul al II-lea a dorit sa spuna.

Un articol de o amestecatura de misticism, sperante desarte si debusolare totala, dar nimic despre munca, economie, jaf si justitie. Nimic despre actualul guvern ilegal si blocarea guvernarii tarii prin Constitutia corupta din anul 2003.

In urma cu peste 30 de ani, cind am emigrat in Vestul European, rideam cind auzeam in Germania: “popor biologic inferior”, “popor slab cu duhul”, “popor incapabil”, “poate in Valahia, dar nu aici !”, “popor care nu poate avea o tara”, “in Transilvania”,etc. Astazi nu mai rid, ci pling. Caci acesta este adevarul.

Daca Pactul Atlantic isi tine la Bucuresti o sedinta de virf, nu inseamna ca Bucurestiul a devenit “ceva”, cum multi romani si-ar inchipui. Ci aceleasi manevre standard, care nu au dus niciodata la bine.

In anii 1938-1939, situatia a fost aceeasi in Bucuresti. Bucurestiul era bazarul de spionaj al tarilor vestive. Deosebit de clar este prezentata aceasta situatie in filmul englez, “La revedere in Cairo”. Un pasaj interesant din acest film este constatarea si nelamurirea sefului de spionaj britanic: ” Cum au putut acesti romani in asa de scurta perioada de timp sa distruga atitea acumulari de bogatie ?” O nelamurire care dupa anul 1990 si-a gasit un raspuns clar. De ce nici un post de televiziune roman nu prezinta acest film in patru parti pe micul ecran ? Eu l-am vizionat in Germania. Deci romanii sint bine cunoscuti pentru instabilitatea lor psihica.

Deci si Pactul Atlantic cu siguranta nu mizeaza pe romani, ci pe teritoriile pe care ei locuiesc si pe carnea de tun. E vorba de alte interese, decit cele pe care le presupun romanii. Si nu de zona geografica (parola invechita si tot pusa ca o placa de patefon pentru naivi intr-o lume a naivilor). Din satelit se vede mai bine decit de pe malul Marii Negre ! Si de la Istanbul nu mai nevizibil decit de la Constanta. E nevoie insa de o zona de pamint de sacrificat. De aceea si interesul Pactului Atlantic pentru o Romanie, care nu

a insemnat nimic si niciodata ceva de la Mihai Viteazul incoace.

Lasati sperantele desarte ale divinitatilor, puneti mina pe cei vinovati de pe pamint pentru ca urmatorii sa stie ca o tara nu este ceva de la sine inteles si buzunarele proprii. Altfel Romania va dispare in curind cu tot “triunghiul divin” si toate prognozele prezicatorilor. Si aceasta nu e chiar asa de complicat. Un milion de bucuresteni in fata Parlamnetului si “soarecii ” fug prin gurile de canal.

Dar pentru asta trebuie un spirit de tara cel putin, daca cel de natiune ( precum cea franceza) nu exista. Cu slugile, ingrijitoarele, argatii, zilierii si furculisionistii nu merge !

Daca doriti sa publicati aceasta parere, nu am nimic impotriva. Daca nu doriti, nu insemana pentru mine o suparare.

Elvetia. 29 Martie 2008

_________________

REVOLUŢIA ROMÂNĂ ŞI EUROPA DE VEST (I)

Partea I-a

24 Octombrie 1999. Peste mai puţin de 2 luni se vor împlini 10 ani de la aşa zisa REVOLUţIE din România care Revoluţie ar fi trebuit să conducă societatea romanească pe drumul „DEMOCRAŢIEI VESTICE“.

Zece ani de distrugere de societate, distrugere de stat, distrugerea armatei, distrugere de economie şi sărăcire cumplită, distrugere de cultură şi pierderea identităţii naţionale. România ,dintr-o ţară industrială şi cu un mare potenţial agricol, capabilă să-şi acopere din producţia proprie peste 90 % din necesar, a devenit importatoare de grîu, de carne, de fructe (mere, pere ), vinuri, petrol şi de toate categoriile de produse industriale. Fabrici romaneşti echipate la nivel absolut de vîrf mondial (calificate de excroci politici , ca învechite şi nerentabile ) au produs de la avioane (de toate categoriile), vapoare de mare capacitate, oţel de toate categoriile, fonte, mijloace de transport de toate categoriile şi armament (printre primele 5 ţări din lume exportatoare şi producătoare). Practic şi rachete de rază medie de acţiune. Germania nu a reuşit încă nici acum, dupa cel puţin 20 de ani de încercări şi enorme investiţii să-şi construiască o asemenea mult dorită rachetă. În curînd, probabil cu ajutorul specialiştilor

şomeri ruşi, vor reuşi. Locomotive electrice şi Diesel, maşini unelte de toate categoriile şi de înalte performanţe, platforme marine de extras petrolul, rafinării, combinate chimice, cercetare de vîrf mondială, produse agricole de calitate mult superioară celor din vest, vin de cea mai bună calitate, obiecte casnice de toate categoriile şi multe altele. O ţară deosebit de echilibrată economic. O ţară exportatoare de produse în cca. 90 de tari ale Globului. În anul 1997 am comandat la UNIMET-CUG-Cluj batiuri de presă, complet prelucrate, pentru o firma elveţiană, producătoare de prese. Execuţia, deosebit de pretenţioasă şi pe care nu multe firme din Elveţia şi Germania o puteau face, a fost ireproşabilă. Clientul elveţian a fost deosebit de mulţumit şi nu-şi putea crede ochilor că aşa ceva este posibil în România. Căci conform Imaginei create de Agresiunea Informaţională vestică, România este economic şi tehnologic undeva la sfîrşitul sec. 19, cu o societate brutală şi lipsită de cultură.

România reprezintă pentru Europa de Vest o ţară mult prea mare, cu un potenţial economic mare şi cu o populaţie de peste 30 de milioane ( luînd în considerare şi Basarabia). Dacă unirea Germaniei cu Germania de Est a fost un act „natural“, unirea Basarabiei cu Patria Mamă a fost considerată în Vest ca „ultranaţionalism“!

Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie politică şi economică, după 10 ani de la „Revoluţie“ ? Dacă ar fi fost o REVOLUŢIE, nu ar fi fost posibilă o asemenea evoluţie socială şi economică a societăţii româneşti.

În Decembrie 1989 a fost numai o acţiune vest-europeană de dezmembrare politică şi teritorială a Romaniei, cu aprobarea Moscovei şi mijlocirea Ungariei. Această DIVERSIUNE a avut, la început, drept scop, distrugerea Securităţii şi Armatei Române prin însăşi populaţia ţării, prin specularea sentimentelor majoritare anti-ceauşiste şi anticomuniste.

DIVERSIUNEA VESTICĂ în Romania, cu prima sa etapă, „ REVOLUŢIA“, a suferit un eşec aproape total, cu singurul rezultat : anihilarea SECURITĂŢII Statului. Din fericire „ REVOLUŢIA“ nu reuşeşte să distrugă Armata Romană.

Armata Romană, prin pregătirea ei (chiar dacă la acea dată nu era pe punctul cel mai ridicat, din cauza neglijării de către Ceauşescu ) şi echipamentul ei neîntreţinut, salvează Romania de la dezmembrarea teritorială.

Pentru prima oară de la Mihai Viteazul încoace Armata salvează ţara. Tenacitatea vestică bolnăvicioasă îşi schimbă însă, ca o consecinţă, imediat strategia şi trece la Etapa a II- a de Diversiune, etapă care durează încă în prezent cu un succes total neprevăzut de nimeni din Vest: DIVERSIUNEA de CATIFEA. Motivul acestui succes vestic, fără aproape nici un fel de investiții, a fost entuziasmul românilor în distrugerea propriei societaţi, lipsa totală a unei intelectualităţi capabile şi ORBUL GĂINILOR (grad de inteligenţă foarte scăzut).

Dupa 10 ani de „Democraţie“ vestică în România, „coordonată“ de Consiliul Europei, Pactul Nord Atlantic, Uniunea Europeană, FMI, “ Organizaţii“ neguvernamentale (îmbrăcate în civil), nu se mai produc în anul 1999 nici măcar scobitori romaneşti. Pînă şi iaurtul minunat romanesc a fost înlocuit cu DANONE ! Fabrica renumită de încălţăminte Clujeana şi-a închis porţile, după ce timp de 40 de ani a exportat cu succes pe tot Globul. 14.000 de muncitori şi familiile lor se prăbuşesc în sărăcie.

Vestul ştie că Sărăcia înseamnă Slăbiciune. Aşa se poate DOMINA şi COMANDA în numele „Democraţiei vestice“. Cum poate o asemenea fabrică sa nu mai fie, dintr-o dată, nerentabilă ? Poveşti de adormit copii ? Sunt românii la nivelul naivităţii copilului ? Nu se mai poartă pantofi în Romania ? Acesta este numai un singur exemplu din distrugerile provocate de poporul român în ultimii 10 ani, dar suficient de edificator. DIVERSIUNEA de CATIFEA se desfăşoară optimal, căci are acordul şi participarea entuziastă a românilor.

DIVERSIUNEA VESTICĂ în Romania s-a desfăşurat după Modelul Standard Vestic de producere de conflicte, în alte ţări decît ţările proprii Şi anume :

Definirea ţelului : potenţiali concurenţi economici, potenâiale pieţe de desfacere şi ţări cu societăţi neorganizate la un înalt nivel.Dar numai ţări, unde şansa succesului este foarte mare (aşa cum au declarat oficialităţi americane) Şi nu : China, Rusia, India, Pakista, Iran şi Indonezia.

Declanţarea investitiilor ( zeci de miliarde de $) pentru sistemele de spionaj statale şi particulare şi planificarea în amănunt a desfăşurării acţiunii de DIVERSIUNE.

Declanşarea Agresiunii Informaţionale (Războiul Informaţional). Crearea unui TABLOU EMOŢIONAL negativ (primitiv, care să poată impresiona pe cel mai simplu om de pe stradă) prin falsificări brutale ale realităţilor şi răspîndirea lor prin sistemele informaţionale de masă, pentru îndoctrinarea mediilor vestice. Lansarea unor formule standard, folosite în fiecare propoziţie ca : dictator, naţionalist, terorist, maşinărie de război, atrocitaţi ,minorităţi etnice asuprite etc., pentru „ştampilarea“ adversarului ideologic, politic sau economic ( absolut exact cum au procedat comuniştii, după cel de al II-lea Război Mondial.).Principalii purtători ai Agresiunii Informaţionale sunt „jurnaliştii“. Adevăraţii jurnalişti, cu etică jurnalistă, se pot număra pe degete în Europa de Vest. În Germania de ex., toate jurnalele (cu foarte mici excepţii) scriu absolut la fel, din Nordul pînă în Sudul Germaniei. Această „coordonare“ este executată de autocenzură.

Crearea în ţări, vecine ţării victime, a unor organizaţii militare şi diversioniste, recrutate din extremişti etnici sau religioşi ( deobicei faşcişti) sau iredentişti , şi înarmarea lor. Sau în cazuri speciale ale unor mercenari.

Crearea unei „baze juridice“ a Agresiunii, prin definirea unui „MOTIV“ artificial (de ex.: apărarea Intereselor Naţionale, comunism în Grenada, Panama, fundamentalism în ţări arabe, Islamism în Turcia , societăţi antivestice : Libia, Irak, Somalia şi cel mai la modă şi eficace: Drepturile Omului şi Asigurarea Identităţii Culturale a Minorităţilor Etnice.

Despre Obligaţiile Minorităţilor NICI UN CUVÎNT !.

Motivul, „Asigurarea Identiăţii Culturale a Minorităţilor Etnice“ a fost deja prevăzut, în anul 1990, de Rene Lemarchand (colaborator al Universităţii din Florida) : << Minorităţile devin din ce în ce mai des minge de joc pentru interese străine. —- În ultimul timp, lozul minorităţilor este introdus ca armă politică, o realitate nu neimportantă.—Există un fel de lege a lui Gresham, prin care ideologiile „slabe“, care aduc în centru afinităţile culturale şi istorice, presează ideologiile puternice, şi le aşează pe confruntarea Est-Vest.—- Trebuie să se evite, odată pentru totdeauna, să se vadă aceasta (minoritatile ,NA) ca un mijloc capabil de schimbare. Prea multe minorităţi în Europa şi în alte părţi, servesc ca ţap ispăşitor, dacă nu chiar ca paravan pentru amestecul criminal în politica altor state şi prin aceasta a nu observa pericolele pe care suprapunerile de conflicte etnice o aduc raporturilor de forţe

regionale. >>

Aducerea la Tribuna ONU , prin Comitetul Permanent aflat total în mîna vestică (căci Rusia se poate uşor corupe iar China deasemenea ), a „PROBLEMEI“, deci “ INTERNAŢIONALIZAREA PROBLEMEI“ . Astfel totul se desfăşoară în „Numele Comunităţii Internaţionale“, cu toate că nimeni nu a votat <pentru>. Declanşarea altor organizaţii internaţionale, aflate total în mîna vestică: Consiliul Europei, Pactul Nord Atlantic, Uniunea Europeană, Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa, FMI, „Tribunalul Internaţional“ de la Haga şi alte diferite conferinţe născocite de tip: Conferinţe de la Paris (organizate pentru Romania şi Iugoslavia).

Toate acestea fără acordul direct al membrilor acestor organizaţii, ci numai prin acţiunea ţărilor iniţiatoare de conflict. O specialistă militară germană a afirmat la o discuţie în faţa micului ecran (la începutul războiului din Iugoslavia) că ţările neimportante ( majoritatea covîrşitoare) nici nu trebuie să aibă dreptul de vot sau de a spune ceva în cadrul ONU. Adică tocmai principiul american al PROTECTORATELOR vestice. Este uimitoare această „Democraţie Vestică“ ! Hitler nu a fost departe !

Adoptarea şi Impunerea de Sancţiuni şi Boicoturi Economice împotriva ţării vizate. Metode : corupţie şi presiuni asupra altor ţări. Acţiune pregătitoare de teren în vederea unei intervenţii militare.

Declanşarea agresiunii armate sub steagul organizaţiei militare ofensive a Pactului Atlantic de Nord împotriva ţării victimă prin bombardamente masive de rachete de cea mai mare putere, cu bombe chiar cu conţinut de uraniu radioactiv. Cuvîntul de spus în această organizaţie îl are SUA. Cu aceste acţiuni SUA experimentează, pe viu, noi tipuri de arme sau îşi golesc depozitele de arme interzise de ONU.

Instaurarea de guverne marionetă provestice şi împiedicarea alegerilor libere (Bosnia, Panama, Grenada etc.) prin manipulaţii şi dictate ale trupelor de ocupaţie. Toate acestea în numele „COMUNITĂŢII INTERNAŢIONALE“.

În numele „DREPTURILOR OMULUI“ şi ale „DEMOCRAŢIEI VESTICE“ se pierd sute de mii de vieţi omeneşti nevinovate şi se crează noi surse de conflicte viitoare. Crearea de piaţă de desfacere pentru produsele vestice şi acordarea de „ajutoare“ de dezvoltare care împiedică orice acţiune economică indigenă. Prin aceasta scenariul s-a încheiat, rezervînd următorilor zeci de ani noi conflicte şi cruntă sărăcie.

După acest model s-a desfăşurat războiul din Irak. Agresiunea informaţională vestică împotriva Irakului începe cu cca. 2 ani înainte de declanşarea războiului. Deosebit de importantă a fost Etapa 3: TABLOUL EMOŢIONAL. El a fost creat (conform a două filme documentare canadiene) de către o firmă americană de reclamă, la comanda serviciilor de diversiune americane, la preţul de 2 milioane $. S-a prezentat pe micul ecran un film „documentar“ în care actorii principali au fost ambasadorul Kuweitului în SUA şi fiica acestuia (în film jucînd rolul unei sore medicale dintr-o maternitate din Kuweit), care plîngînd în hohote a declarat că a fost martoră cînd soldaţii irakieni au pătruns în maternitate şi au aruncat în nisip 40 de copii prematur născuţi din cutiile de supravieţuire. A doua zi Senatul American a declarat război Irakului. Filmele canadiene care au documentat tot FALSUL DIVERSIONIST au luat un interviu şi doctorilor kuweitieni din maternitatea respectivă, cu rezultatul: FALSIFICARE BRUTALĂ. A urmat desfăşurarea standard a războiului în faţa micului ecran.

Tot după acest model s-a desfăşurat primul război din Iugoslavia cînd Croaţia s-a format ca stat. La fel şi cel de al doilea război din Iugoslavia, cînd s-a „ format“ statul încă inexistent (la ora actuală protectorat vestic cu guvern provestic), Bosnia.

TABLOUL EMOŢIONAL, în ambele războaie : „masacre“ sîrbeşti şi victime croate şi mosleme bosniace în gropi comune. S-au investit sume imense pentru „confirmarea” atrocităţilor . Eşecul a fost total. S-au adunat din diferite gropi, 12 victime ale războiului civil. În schimb, o groapă comună de 164 de sîrbi, împuşcaţi organizat. Ştirea nu s-a publicat căci strica TABLOUL EMOŢIONAL. Şi în plus, scopul acţiunii era de a găsi victime croate şi mosleme!

Pe lista Diversiunii Vestice, România se află deja de prin anii 1986, cînd începe Agresiunea Informaţională împotriva României prin mediile informaţionale vestice. Şlagărul de bază : < distrugerea a mii de sate ale minorităţilor naţionale> de către buldozerele lui Ceauşescu. Dar nu s-a prezentat nici măcar o singură fotografie de sat sau măcar casă distrusă.

Falsificare brutală care a contribuit esenţial la îndoctrinarea de masă antiromânească în mediile vestice. Au urmat o mulţime de articole în jurnalele din Europa de Vest (în special în Germania, Austria şi Elveţia ). Şi filme „documentare“ antiromâneşti de fapt, şi nu anticomuniste, cum majoritatea românilor au crezut-o. Marea majoritate a acestor falsificări brutale aveau drept colaboratori, etnici maghiari din România. Intelectualii români nu au fost capabili de a da replica corespunzătoare.

Izbucnirea „Revoluţiei“ în Decembrie 1989 s-a produs probabil la o dată diferită de cea programată. Vizita lui Ceauşescu în străinătate a fost un prilej excelent. În plus, trebuia să se producă în prima parte a iernii, cînd oamenii înfriguraţi aveau un potenţial de revoltă. Era necesar însă încă un TABLOU EMOŢIONAL foarte actual şi direct de la fata locului :

<Mama carbonizată cu copilul pe piept > din cimitirul de la Timisoara şi < şcolarii împuşcaţi din centrul Timişoarei >.

< Mama carbonizată cu copilul pe piept> , “ torturată „ de Securitatea Romană , a făcut ocolul Globului pe micile ecrane şi a devenit IMAGINEA ROMÂNIEI şi simbolul Antiromânismului. <Mama carbonizată cu copilul pe piept> , din cimitir, au fost „descoperiţi“ de către un etnic maghiar. O scenă tipică maghiară, de nuanţă vestică. După chipul şi asemănarea. atrocităţilor maghiare în Transilvania, între 1940-1944, bine cunoscute. Falsificarea brutală devine „adevăr“ periculos !

Nimeni din afara României nu ştie, şi nici nu doreşte să ştie, că < Mama şi Copilul > este în Cultura Romană şi cea Bizantină ceva sfînt. Nici cel mai crunt securist nu ar fi făcut aşa ceva. Familia mea a avut mult de suferit din cauza comuniştilor. Bunicul meu a decedat dupa ce a fost închis la Aiud, la vîrsta de 75 de ani, în anul 1954, numai pentru motivul că producea mături pentru a ne putea hrăni pe mine şi pe sora mea. Căci tatăl nostru era la muncă forţată la Canal, numai pentru motivul că a fost scrib la un tribunal. Mama decedată în 1946, căci antibioticele ajunseseră numai pîna la Viena. Mai departe nu era important!

Asta nu înseamnă să fiu orb ! Romanii n-au cunoscut atrocităţi în istoria lor. Atrocităţile sunt ceva tipic Vestului Europei adînc ancorate în metodele catolice. Privind la ultimele atrocităţi executate în Europa după al II-lea Război Mondial, la anul 1956 în Ungaria, văd modelul după care s-a înscenat < Mama cu copilul pe piept > din cimitirul de la Timişoara. Nimeni nu vrea să-şi mai amintească de Budapesta anului 1956 !. Nu din motivul rusesc, ci cel maghiar !

Victimele din cimitirul de la Timişoara, decedate cu cca. 2 săptămîni înainte de revoluţie, erau deja înregistrate. La Televiziunea germană, la o oră tîrzie, deci inaccesibilă, s-a dat dezminţirea, bineînţeles fără nici un fel de efect. Almanahul German pe anul 1989-1990 prezintă <Mama cu copilul pe piept>, cu toate că se ştia clar în Germania, că e o înscenare diversionistă. Trebuiau însă găsite, cu orice preţ şi mijloc, şi în Europa de Est „atrocităţi“ ! Cel puţin la nivel de cele germane, din ultimul război ! Ce e pe hîrtie, e pe hîrtie şi rămâne, chiar dacă nu e adevărat ! Mod de scriere a istorilor vestice !

Precipitarea termenului de declanşare a „ Revoluţiei“ nu a mai permis urmarea tuturor etapelor de declanşare. La Timişoara s-a trecut concomitent la Razboiul Informaţional şi Intervenţia externă diversionistă. Securitatea Romană şi Armata Romană ştiau, în orice caz (după propria constatare) la data de 16 Decembrie 1989, despre Intervenţia externă diversionistă.

_________________

UNICUL INSTITUT ROMÂNESC DIN OCCIDENT SE AFLĂ ÎN PRIMEJDIE DE A-ŞI ÎNCETA ACTIVITATEA

Un reper de cultură română, de mare valoare, aflat în sud–vestul Germaniei, la cca.30 de km de graniţa franceză şi la cca. 60 km de graniţa elveţiană. Aproape 60 de ani de existenţă, mulţumită unor patrioţi români.

Puţini români ştiu de existenţa acestei instituţii, chiar dacă sistemele de informaţie în masă româneşti (radio, presă şi TV) aduc veşti din lumea vestică, Uniunea Europeană şi Pactul Atlantic de Nord , dar nu din domeniul vieţii care ar trebui să le fie drag românilor. Scopul acestui articol este de a aduce la cunoştinţa celor responsabili de cultura română din România despre această bibliotecă.

Biblioteca funcţionează la ora actuală numai datorită muncii voluntare a unor români patrioţi, şi anume: director Iancu Ioan Bidian (73 de ani) şi doamna Rodica Moşinski (85 de ani), bibliotecară. De ani şi ani, fără vreun salariu sau bonificaţie, aceşti oameni îţi închină timpul liber culturii române. Discutînd cu d-l Bidian, am aflat că potenţiali amatori, care ar putea succeda pe dînsul şi pe d-na Moşinski nu există. Cu toate că în Freiburg in Br. există mulţi români! Mulţi, care ar putea să preia treptat administrarea acestui lăcaş de cultură. D-ul Bidian a încercat să găsească deasemenea şi sprijin la instituţiile de cultură din România, cum ar fi organul nou înfiinţat, „ Institutul National Pentru Memoria Exilului Romanesc “. Organism creat special şi pentru sprijinirea centrelor culturale din afara graniţelor ţării. O delegaţie de la acest institut chiar a vizitat biblioteca şi a promis ajutoare, dar pînă acum nici un fel de reacţie concretă, ci o reacţie de uitare. De asemenea, nici statul german , care tot cerea altor ţări ca acestea să contribuie la păstrarea identităţii culturale a minorităţilor etnice, nu ajută cu nimic biblioteca.

Biblioteca se află într-o frumoasă clădire din apropierea zonei centrale a Freiburgului. Situaţia financiară este următoarea: proprietatea apartine 1/3 Institutului Român şi Bibliotecii Române, 1/3 Landului Badenwuertemberg şi 1/3 Republicii Federale Germania.

Biblioteca a fost înfiinţată la 1 Mai 1949 de un grup de romani patrioţi, printre care se numărau: Virgil Mihailescu (venit în Germania în 1941), dr. ing. Aurel Teuşan (venit în Germania în 1945), prof. Mihail Prodan (prof. de silvicultura la Universitatea din Freiburg, venit în Germania în 1943), Constantin Nagacevski, maior Alexandru Păunescu, d-na Greta Pârvulescu, d-na medic Bender, ş.a.

Biblioteca are un volum de carte de cca. 90 000 de bucăţi (multe foarte vechi), periodice, materiale documentare, manuscrise şi numismatică. De asemenea, un mic muzeu cu icoane vechi, ceramică populară, broderii, costume naţionale, covoare vechi, obiecte de artă populară, tablouri originale (Theodor Pallady, Dumitru Ghiaţă, Ioan Al. Steriadi, D. Benea, F. Stoica, Nina Batalli, Elena Caragata, Elena Giotta-Frunză ş.a.) şi arhive documentare care au aparţinut unor oameni de cultură români , care au trăit în Europa de Vest sau peste ocean.

Un adevarat lăcaş de cultură, foarte valoros, pe care statul român ar trebui să-l ia sub tutelă şi prin el să facă cunoscut marea Cultură Română în Europa de Vest. O investiţie mai puţin decît modestă, dar care poate avea un efect foarte benefic pentru cunoaşterea în Europa de Vest a Culturii Române.

D-nul Iancu Ioan Bidian este director al bibliotecii din anul 1980. S-a născut la Sibiu la 19.2.1934, unde a studiat facultatea de Teologie şi mai tîrziu în Bucureşti, facultatea de Istorie.

Bunicul din partea tatălui, Alexandru Bidian (1866-1937), a fost preot în Sic (Gherla, Cluj).

Părinţii dînsului erau originari din Panonia şi s-au refugiat peste Tisa, în Transilvania, din cauza maghiarizării forţate.

Tatal, Augustin Bidian (1904-1972), din Sic a fost doctor in drept (studiat Dreptul la Cluj).

Bunicul din partea mamei, Niculaie Petra, a făcut liceul la Brukenthal în Sibiu, apoi a studiat dreptul la Budapesta şi Viena, devenind doctor în avocatură. Întorcîndu-se de la studii,vine să dea examen de admitere ca avocat în Tg. Mures. O întîmplare, de la acest timp, a rămas întipărită în viaţa fam. Bidian. Ducîndu-se la o frizerie în Tg. Mureş, s-a adresat în româneşte frizerului. A doua zi a apărut în jurnalul local „ Turnul de Veghe” din anul 1905 sau 1906 următorul anunţ: „Neobrăzarea unui valah, candidat pentru a fi lăsat să fie avocat în Transilvania: a cerut în limba valahă frizerului pentru a fi tuns.”

D-na Rodica Mosinski, bibliotecară, activează din anul 1975 neîntrerupt. Din anul 1978 a activat şi d-na Irina Nasta ( născută în anul 1922), care din cauza îmbolnăvirii, a trebuit să renunţe la activitate în urmă cu trei ani.

Cunoscînd aceşti trei membrii ai Bibliotecii Române de prin anul 1985, doresc să subliniez

devotamentul, corectitudinea şi amabilitatea permanentă a acestora. Chiar şi în acest an împrumutat numeroase cărţi, care m-au ajutat deosebit la întocmirea lucrării „ O mică incursiune în cultura româna“( www.cultura-romana.com ).

D-ul Bidian a încercat să înfiinţeze o şcoală gratuită de predare a limbii române pentru copii românilor din Freiburg şi împrejurimi. După cîteva luni de funcţionare, părinţii copiilor ( români get-be-get) au renunţat să-şi mai trimită copii la scoală, declarînd că nu mai sînt interesaţi de limba şi cultura româna !

Scopul acestui articol este de a trage un semnal de alarmă pentru a asigura continuitatea bibliotecii. Poate în urma acestui semnal se va găsi vreo instituţie statală din România, care să preia această instituţie de cultură română pentru a continua activitatea de emisar de cultură română.

În acest sens cred că ARP ( Asociatia Română a Patrimoniului) poate juca un rol important în această acţiune. Închiderea bibliotecii ar fi o mare pierdere pentru Cultura Româna.

Adresa Bibliotecii : Institutul Român – Biblioteca Română

Uhlandstrasse 7

D-79102 Freiburg i. Br

Tel: 0049 761 73 551

Cond. Arh. Tamara Mugioiu

15 Noiembrie 2007, Langenthal-Elveţia

_________________

CINE VREA SĂ CONTROLEZE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ?

Comentariu Ioan Mugioiu, 3 noiembrie 2007 la articolul de jos:

Stimate D-le Cornutiu,
va felicit prin modul cum puneti problema.
In Germania de Vest de dupa razboi, biserica colaboreaza total cu statul. Asa a fost si in fosta Germanie democratica. In Germania de Vest biserica face politica.
La razboiul din Iugoslavia (an 1999), seful bisericii protestante, Cook ( sper ca nu am gresit numele) a cerut pe micul ecran bombardarea cit mai masiva a Iugoslaviei ! In Germania fiecare biserica isi indeamna enoriasii sa voteze un anumit partid ! Aproape fiecare biserica este polarizata catre un partid. Aceasta o stiu de cind am trait in Hamburg. Bisericile vestice sint finantate de catre stat prin impozitul obligatoriu pe salariu al fiecarui german. Numai daca cineva iese din biserica, atunci nu mai e obligat sa plateasca din salariu. In Germania de est pe timpul comunismului, colaborarea intre securitatea germana si biserica era mult mai intensiva decit in Romania Comunista. Precum si in celelalte tari foste comuniste. si nimeni nu mai zice nimic. Caci toti gindesc la tara. Si nu la un ciolan, ca romanul.
Comunismul a fost o etapa in istoria unor tari europene si asta nu intimplator. Romania, singura tara care nu “merge”, alimenteaza opinia publica cu iluzii desarte. Pentru a distrage atentia romanului, ca sa nu se destepte, se creeaza asemenea subiecte emotionale artificiale. Caci economia nu mai merge si deci nu se mai produc decit cobilite. Tot ce nu merge se da vina pe comunism, securitate, “nationalism”, sovinism, extremism, Ceausescu, etc. Caci numai asa excroci si teroristi statali isi pot face meandrele.
Parintii mei si bunicii mei si alte rude au avut de suferit crunt de pe urma comunismului. Asta nu inseamna sa fiu orb. Caci orbirea duce la ura. Cind aceste specimene care conduc acum Romania vor reusi sa faca macar 10% din investitiile industriale pe care le-au facut comunistii in 30 de ani, atunci ar putea avea ceva drept sa critice pe comunisti. Dupa 17 ani de “Democratie”, Romania arata ca dupa un razboi atomic. Cimpuri de mare valoare agricola, cit vezi cu ochii, intre Oradea si Cluj, au devenit paduri de buruieni.
Inteligenta romanului e cea a duhului slab.
Toate cele bune. Ing. Ioan Mugioiu. Elvetia. 3.11.07

Trimes la ziarul Crisana din Oradea ca comentariu la articolul “Cine vrea sa controleze biserica Ortodoxa Romana” (din 3.11.2007) Prof univ.Dr .Gavril Cornutiu

Cine vrea să controleze Biserica Ortodoxă Română?

27.10.2007, 00:00

Autor: prof. univ. dr. Gavril CORNUŢIU

Nu sunt un bisericos. Duminicile sunt zile excelente pentru bibliotecă, iar timpul nu mi-a prisosit niciodată. Sunt, în schimb – sau cred că sunt – un om responsabil, iar ca profesor am datorii morale faţă de generaţia care creşte şi faţă de grupul de populaţie căruia îi aparţin. Ce legătură au toate acestea?

Asistăm de o bună bucată de vreme la anunţuri trompetate la orele de maximă audienţă a televiziunilor centrale despre vinovăţia morală a mai marilor Bisericii Ortodoxe Române. CNSAS a descoperit… anunţă… se pronunţă… sfârâie… pârâie… Ei bine, să începem metodic cu întrebările! Ca să analizezi o afirmaţie, întâi trebuie să-l analizezi pe cel care face afirmaţia, mai ales când este vorba despre asemenea probleme. Ce am văzut până acum din partea CNSAS? Că un om, azi, era vinovat, mâine, era nevinovat. Că atunci când omul comanda, nu era vinovat, dar când ajungea mai pe jos, vrând iar să urce, devenea vinovat etc. Nu voi face acum o analiză a inconsecvenţei CNSAS, fiecare o poate face. Constat doar că de-a lungul existenţei sale acest organism s-a comportat ca o sculă politică. Adică, schimbaţi sculerii, care par a avea şi ei stăpânii lor, şi veţi schimba decizia.
Aşadar, ceea ce vedem noi, privind neutri din depărtare, este că Organismul Sculă a fost înfiinţat (şi are menirea) pentru a declara în faţa mulţimii, care cască gura, cine trebuie să fie vinovat şi cine trebuie spălat. O sculă de fabricat adevăruri şi etichete morale care să fie lipite pe fruntea oamenilor a căror părere ar trebui să influenţeze gândirea poporului român. Un filtru al credibilităţii în faţa mulţimii, dar un filtru funcţionând după criterii la comandă.
Să ne întoarcem la Biserica Ortodoxă. Nu cred că există lideri religioşi undeva în lume şi nu au existat vreodată lideri religioşi care nu au colaborat cu puterea. De altfel, timp de 2000 de ani au fost cele două versante ale puterii. Dar mai auzim azi ceva despre colaborarea, atâta câtă a fost, dintre papalitate şi nazism? Ce rol a jucat biserica catolică poloneză în declanşarea mişcărilor sindicale de la Gdansk? Poate nega cineva că atunci biserica catolică a colaborat cu CIA? Nimeni nu a negat vreodată că a-ţi servi ţara este o datorie. Nicăieri şi niciunde. Desigur, nu a-ţi vinde colegii, ceea ce este în orice sistem de gândire o ticăloşie. Cum înţelegi să ţi-o serveşti presupune un răspuns foarte complicat şi întotdeauna relativ. Toate acestea ar necesita însă o carte pentru a putea fi analizate detaşat, deci cât de cât neutru. Aceasta este însă o probemă cu mult mai generală decât subiectul nostru. Aşadar, să ne întoarcem la el. Este clar pentru oricine că şantajul împotriva vieţii şi sănătăţii tale, a familiei tale, a celor dragi etc… este o armă în faţa căreia puţin rezistă zi de zi, lună de lună, ani la rând. Cu această armă, Securitatea putea recruta pe aproape oricine. Credeţi că din rândul prelaţilor Securitatea a cooptat doar preoţi ortodocşi? Nu fiţi copii! Din absolut toate confesiunile şi în primul rând din confesiunile neortodoxe, care erau şi mai suspecte în ochii oficialităţilor. Atunci, vă întreb de ce Organismul Sculă face o asemenea discriminare între confesiuni? În mod afirmativ, domnii sculeri demască mărimile preoţeşti care l-au sărutat pe dracu’. Cinstit atunci ar fi să-i demaşte, indiferent de confesiune. Nu? De ce lovesc cu atâta gălăgie dirijată doar împotriva prelaţilor ortodocşi!? Este clar că un asemenea mercenariat presupune un scop. Ce scop? Primul rezultat este compromiterea conducerii Bisericii Ortodoxe Române. Este acesta scopul principal? Cu cine a intrat BOR în conflict? Cu cine ce are de împărţit? Cine a venit cu ideea înfiinţării CNSAS? Cine a făcut lobby? Oricum scopul nu este “curăţirea” corpului sacerdotal, pentru că atunci ar viza toate confesiunile sau scopul este şantajarea şi în final “cooptarea” prin alte mijloace a conducerii BOR. Ar însemna că “o altă securitate” repetă cu alte mijloace ceea ce tocmai acuză. Dar de ce? BOR prin sine nu poate fi o miză. Miză poate fi doar prin influenţa pe care aceasta o are şi o poate avea asupra mentalului colectiv, chiar şi din punct de vedere electoral.

Miză şi mai mare poate fi prin faptul că BOR reprezintă la ora actuală cel mai viu simbol şi cea mai eficientă instituţie care garantează unitatea românilor. Cine şi de ce vrea să controleze conducerea BOR? Sau vrea cineva de undeva ca BOR să devină B.O. antiRomânească? Se doreşte discreditarea BOR în România sau în Basarabia?

_________________